Aktualizované Martin Károly Samospráva

Prvé INFO o Silvestri v Spišskej: Dočkáme sa ohňostroja či programu?

Mesto Zvolen rešpektuje vládne nariadenie o zákaze hromadných podujatí. Ako sa to dotkne osláv na prelome rokov?

Ilustračný obrázok k článku Prvé INFO o Silvestri v Spišskej: Dočkáme sa ohňostroja či programu?
Zdroj: Ľubomír Palušák

Aktualizované 17. decembra: „Vzhľadom na aktuálne prijaté protiepidemio­logické opatrenia bol novoročný ohňostroj zrušený,“ uviedla pre Dnes24 Edita Gondová, hovorkyňa mesta Spišská Nová Ves.

Silvestrovský večer a oslavy Nového roka bývajú obvykle v Spišskej Novej Vsi plné osláv a davov v uliciach. Tento rok bude podľa všetkého odlišný.

Novoročný program by sme pripravili iba v prípade, ak by sa zmenili opatrenia,“ hovorí pre Dnes24 Edita Gondová, hovorkyňa mesta Spišská Nová Ves.

Tie sa však už s najväčšou pravdepodobnosťou nezmenia, keďže v stredu (9. decembra) večer premiér Igor Matovič, minister zdravotníctva Marek Krajčí, minister dopravy a výstavby Andrej Doležal a hlavný hygienik Ján Mikas predstavili nové protipandemické opatrenia, ktoré budú platiť už od piatku 11. decembra, pričom od 21. decembra nás čaká na minimálne 3 týždne tvrdý lockdown.

Dobrou správou je, že sa dočkáme novoročného ohňostroja. „Bude teda iba ohňostroj, ale na Nový rok. Mesto totiž nerobí ohňostroj na Silvestra,“ dopĺňa Gondová s tým, že tento ohňostroj si Spišskonovešťania užijú 1. januára medzi 17.00 hod a 18.00 hod.

Takto vyzeral ohňostroj v Spišskej pred rokom.

Zachytené objektívom: Ohňostroj pred Radnicou aj na sídlisku Západ
22
Galéria
Zdroj: Ľubomír Palušák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM