Rôzne

Pritiahne naše pohľady: V Spišskej Novej Vsi vznikne nová legálna graffiti stena

V našom meste sa stretnú opäť pouliční umelci, aby predviedli svoje umenie. V Spišskej Novej Vsi vznikne nová legálna graffiti stena.

Ilustračný obrázok k článku Pritiahne naše pohľady: V Spišskej Novej Vsi vznikne nová legálna graffiti stena
Zdroj: Dnes24.sk

Pred dvoma rokmi sa v Spišskej Novej Vsi otvorila prvá celoročná legálna graffiti stena pre writerov a street-art umelcov, ale i začiatočníkov a mladé talenty. Betónový plot areálu bývalých kasárni sa počas dvoch rokov využíval legálne na autorské umelecké vyjadrenie writerov či graffiti jamy a odštartoval tak nový projekt Graffiti Villa Nova v našom meste. Projekt pokračuje aj tento rok a nadväzuje na rok 2016.

„V tomto projekte pokračujeme realizáciou novej jednorazovej legálnej graffiti steny, ktorá vznikne počas graffiti jamu v nedeľu 21. októbra 2018 od 9:00 na uliciach Radlinského a Kmeťová (na plote rodinných domov pri podjazde, smer na polikliniku) a vznikne tak celoročná pouličná graffiti galéria, ktorá vizuálne pritiahne pohľad každého, kto navštívi mesto z príjazdu od Levoče,“ priblížil organizátor a autor projektu Martin Hlavatý.

Na realizácii sa budú podľa jeho slov podieľať siedmi graffiti umelci na ploche viac ako 90 metrov štvorcových. „Ďakujeme mestu Spišská Nová Ves za opätovnú podporu, finančnú pomoc pri realizácii a záštitu nad podujatím ako aj majiteľom plota rodinných domov za umožnenie realizácie tohto projektu, ako aj tým, ktorí sa zapojili a podporili túto street-art subkultúru a výtvarné umenie a bez ktorých by realizácia nebola možná“ doplnil Hlavatý.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM