JAB Kultúra

Prírodný poklad Spiša na plátne: V meste sa pokocháme krásami Slovenského raja

Milovníci Slovenského raja a prírodných krás si prídu na svoje. Už o necelé dva týždne sa môžu pokochať jeho krásami aj v kine.

Ilustračný obrázok k článku Prírodný poklad Spiša na plátne: V meste sa pokocháme krásami Slovenského raja
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informovala vedúca kancelárie primátora Spišskej Novej Vsi Andrea Jančíková, najnovší film o prírodnom poklade Spiša si môžete pozrieť v kine Mier 18. septembra o 16.00 hodine. „Chceli sme ľuďom priblížiť nielen známe miesta. Vďaka filmu sa môžu diváci pozrieť aj do takých kútov národného parku, kam sa bežne nedostanú. Filmový výlet nestojí Novovešťanov veľa energie. Aj deti sa môžu pozrieť na zákutia, ktoré sú pre nich nedostupné. Je dobré, ak deti spoznajú tajomstvá Slovenského raja skôr, ako sa s nimi stretnú. Film o Slovenskom raji, v televízii neuvidíte,“ povedala Andrea Jančíková.

Nový film nevenuje pozornosť iba národnému parku, v zábere má aj okolie Slovenského raja. Pamiatky, okolie a atraktivity sú tou správnou kulisou pre poklad Slovenska. „Dúfame, že to nebude posledná produkcia v kine Mier, ktorá sa týka nášho okolia. Ale je dôležité vidieť filmy, ktoré sa nás týkajú, aby sme boli pyšní na Spiš ako taký. Tešíme sa, že Novovešťania i potenciálni návštevníci spoznávajú náš kraj na plátne kina a potom si ho užijú na bicykli, alebo pešo,“ uviedla Jančíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM