JAB Hokej

Prípravy na hokejový šampionát v plnom prúde: Akou zmenou prejde zimný štadión?

Spišská Nová Ves sa opäť stane dejiskom medzinárodných hokejových stretnutí. Pred samotným šampionátom sú potrebné aj menšie úpravy a kontroly.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na hokejový šampionát v plnom prúde: Akou zmenou prejde zimný štadión?
Zdroj: Dnes24.sk

Presne po troch rokoch sa do Spišskej Novej Vsi vráti svetový šampionát –2020 IIHF majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov, prvej divízie,skupiny A. Slováci sa o návrat do elitnej kategórie pobijú s Kazachstanom, Nórskom, Dánskom, Francúzskom a Japonskom. Veľká športová udalosť sa uskutoční od 13. do 19. apríla 2020.

Maľovanie aj údržba

Pred samotným šampionátom prebiehajú aj kozmetické úpravy zimného štadiónu. „Z našej strany je nutné vymaľovať priestory šatní a chodieb, urobiť menšie stavebné a údržbárske úpravy v šatniach, a taktiež prejde kontrolou technológia chladenia, technika informačnej kocky a rolba," vymenoval pre Dnes24 riaditeľ správy telovýchovných zariadení (STEZ) mesta Spišská Nová Ves Vladimír Hovaňák .

Ako doplnil, už teraz prebiehajú maľovacie práce v niektorých šatniach, ako aj technika spolu s technológiou je podrobovaná kontrole. „Keďže všetky úpravy sa budú realizovať počas plnej prevádzky Zimného štadióna, musíme si všetko naplánovať a robiť postupne. Nechceme totiž obmedziť kluby počas rozbehnutej sezóny," ozrejmil.

Dopravné obmedzenia

V čase konania hokejových majstrovstiev sa treba pripraviť aj na menšie dopravné obmedzenia. „Ku dopravným obmedzeniam dôjde v okolí zimného štadióna. Našou snahou bude nasmerovať autá na záchytné parkoviská. Samozrejme budú zvýšene bezpečnostné opatrenia v okolí a aj na samotnom zimnom štadióne. To je bežná súčasť takýchto šampionátov," vysvetlil V. Hovaňák.

A ako vníma túto športovú udalosť V. Hovaňák z pozície riaditeľa, ako aj fanúšika? „Pre mňa je to nová a veľká skúsenosť. Sme ako správca štadióna členom Organizačného výboru, takže vidíme aj zákulisie takéhoto podujatia. Samozrejme som fanúšikom hokeja, aj keď som bývalý basketbalista," prezradil.

Slováci odohrajú svoje zápasy vždy o 19 – tej hodine. Na Veľkonočný pondelok si zmerajú silu s Japonskom a deň po tom s Nórskom. Vo štvrtok 16. apríla nastúpia proti Francúzsku, v piatok proti Dánsku a turnaj zakončia v nedeľu 19. apríla záverečným zápasom proti Kazachstanu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM