Miroslav Pomajdík Správy

Pripravte sa na horúci deň: Teploty na východe môžu atakovať až 28 stupňov!

Ešte máme v živých spomienkach masy snehu a teploty poriadne pod nulou. Už aj k nám však napevno zavítala jar a dnes sa pripravte na poriadne letné teploty! Ortuť teplomera na východnom Slovensku môže vystúpiť až na 28 °C.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na horúci deň: Teploty na východe môžu atakovať až 28 stupňov!
Zdroj: TASR

Dnes sa môžeme tešiť na príjemný horúci deň. Po dlhej zime, ktorá nie a nie odísť, prichádzajú konečne teplé lúče, ktoré nás hneď lepšie naštartujú do nového dňa. Telo sa zahreje a tak po práci určite väčšina z nás bude putovať k stánkom so zmrzlinou, či na nejaký ten osviežujúci drink.

Tých čo čaká poobedná „šichta" v záhradke, možno dnes čaká aj prvé opálenie. Od juhozápadu sa k nám tlačí veľmi teplý vzduch s rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), čo bude mať za následok, že na hrebeňoch Tatier sa objaví prudký vietor. Na východnom Slovensku nás čaká polooblačné počasie s najvyššími dennými teplotami od 24 do 28 stupňov Celzia. Na Spiši môžu však miestami padnúť na 23 °C.

Ranné teploty sa u budú pohybovať okolo 12 až 8 stupňov. Cez deň sa môžu objaviť aj ojedinelé prehánky a zväčšená oblačnosť, no celkovo nás bude čakať veľmi slnečný deň.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM