JAB Rôzne

Pripravené na leto? Zaručené tipy od profi trénera zo Spišskej pre sexi bruško do plaviek

Leto je už tu a kilá navyše už neschováme pod svetre a kabáty. Ako zatočiť s faldíkmi a ukázať sa na pláži v plnej paráde, sme sa pýtali ostrieľaného osobného trénera Martina Šišku.

Ilustračný obrázok k článku Pripravené na leto? Zaručené tipy od profi trénera zo Spišskej pre sexi bruško do plaviek
Zdroj: Dnes24.sk

Novovešťan Martin Šiška (30) pracuje, ako osobný tréner fitnessu, a zároveň, ako tréner hokejových dorastencov. O tom, že je skúsený niet pochýb, keďže má za sebou už 8 ročnú prax a ako pre náš portál prezradil so športom je spätý od malička.

Ako bývalý hokejista sa rozhodol študovať na fakulte telesnej výchovy a športu a jeho špecializáciou je práve trénerstvo. Martin tvrdí, že základom úspechu, ako dobre vyzerať je zmena zdravotného štýlu a sexi bruško je už len akousi čerešničkou na torte. „V prvom rade treba upraviť stravovacie návyky vzdať sa nerestí, ako je alkohol a cigarety. Znížiť príjem sacharidov a zvýšiť v strave zdravé tuky a bielkoviny. Samozrejme treba jesť dostatok ovocia a zeleniny, aby boli v strave obsiahnuté vitamíny a minerály," odporúča fitnes tréner.

So zmenou stravovacích návykov to samozrejme podľa jeho slov nekončí. „Treba sa začať hýbať. Zo začiatku stačí možno niečo jednoduchšie napríklad prechádzky v prírode. No postupne treba intenzitu aj námahu pohybu zvyšovať,“hovorí s tým, že bruško je najproblematic­kejšia partia a robí sa najťažšie, ako u žien tak i u mužov. „Mnohí profesionálny športovci potvrdia, že za vypracovaným bruchom sa skrýva veľa odriekania a množstvo hodín strávených v posilňovni," prezradil.

Nadbytočný tuk na brušku môžeme podľa neho spáliť napríklad behom, plávaním či bicyklovaním. Vyformovať ho môžeme zase vo fitku. „Netreba však dbať len na to, aby bolo bruško pekné iba z vonka, ale aby bolo funkčné aj z vnútra. Posilňovať ho treba preto komplexne a posilňovať aj svaly panvového dna,“ doplnil Martin.

Dôležitou súčasťou pekného bruška je podľa trénera aj dostatok spánku a správna motivácia. „Zaručený cvik na brucho neexistuje. Naše telo je, ako puzzle všetko do seba zapadá a preto sa treba venovať všetkému a pravidelne.Cvičenie pomáha spevňovať svalstvo. Človek sa cíti oveľa lepšie, ako aj po fyzickej tak aj po psychickej stránke,“ dodáva.

Pravidelný pohyb a celkový životný štýl prispejú k tomu, ako budeme vyzerať cez leto v plavkách. A aby sme mali nie len pekné bruško, ale aj pevný zadok, tréner nám poradil 5 cvikov pre sexi pozadie. Už čoskoro vám ich prezradíme na našom portáli.

Čítajte tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM