Marie Melníková Krimi

Prípad mŕtvej rodičky a bábätka skončil na súde

V novembri 2009 v nemocnici s poliklinikou v Spišskej Novej Vsi zomrela rodička a jej bábätko Tragický prípad skončil na súde. Dnes vypočuli svedkyňu. Rozsudok zatiaľ nepadol.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Ľuboslava Franková skonala 21. novembra 2009 hneď potom, ako porodila svoju mŕtvu dcérku Dianku. Po mŕtvej žene zostali dve polosiroty. O šestnásť ročného syna a trinásť ročnú dcéru sa stará ich otec.

Rodina mŕtvej Ľuboslavy je presvedčená, že pochybili zdravotníci. Nemocnica tvrdí presný opak. Celý prípad skončil na súde. Dnes o trinástej prebehlo na okresnom súde v Spišskej Novej Vsi ďalšie pojednávanie. Vo veci vypovedala svedkyňa. „S pani Frankovou sme sa stretli v piatok 20. novembra 2009 pred poliklinikou. Dobre sme sa poznali. Pýtala som sa jej, čo tu robí, keď má byť na príjme. Povedala mi, že tam bola, ale pán primár ju poslal domov, s tým, že majú obsadené, nemajú pre ňu miesto a má prísť v pondelok. Mala však taký čudný pocit, že to už bude, lebo jej začalo tvrdnúť brucho. Veľmi sa na malú tešila,“ vypovedala svedkyňa Helena Kapalková. „Nemocnica sa k prebiehajúcemu súdnemu sporu nevyjadruje. Čakáme na to, ako súd celú vec vyrieši, samozrejme následky budeme brať seriózne vážne a postavíme sa k tomu,“ uviedla hovorkyňa nemocnice veronika Deckerová.

Súd vybral na posúdenie celého prípadu skupinu znalcov z Inštitútu forenzných medicínskych expertíz. „Myslím, že to bude lepšie, než keby to posudzoval iba jeden prizvaný lekár. Najhoršie je na tom to čakanie,“ reagoval manžel nebohej Keďže dnes rozsudok nepadol, pojednávanie odročili na neurčito. MARIE MELNÍKOVÁ

Prípad mŕtvej rodičky a bábätka skončil na súde
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM