Samospráva

Primátor Spišskej Novej Vsi sa rozhodol pre rázny krok: Obyvateľom preplatí Ivermektín

Liek Ivermektín dostanú Spišskonovovešťania v dvoch tunajších lekárňach - bez doplatku. Z vlastných zdrojov ho preplatí primátor mesta Pavol Bečarik.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Spišskej Novej Vsi sa rozhodol pre rázny krok: Obyvateľom preplatí Ivermektín
Zdroj: Instagram.com/hysteric_bear_ted

Po intenzívnej komunikácii s Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky k tomuto rozhodnutiu dospela hlava Spišskej Novej Vsi v reakcii na nedostatok antivirotík pre ambulantnú liečbu chorých na COVID-19 v regióne.

Po mojej verejnej výzve na zabezpečenie lekární antivirotikami sme intenzívne komunikovali s ministerstvo a treba povedať, že išlo o konštruktívnu komunikáciu. Po následnej spoločnej komunikácii s dvomi lekárňami v meste som dospel k rozhodnutiu, že pacientom s trvalým pobytom v meste a receptom na Ivermektín preplatím sumu, ktorú požadujú ako doplatok,“ uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik.

V metropole stredného Spiša ide o ďalší krok k zabezpečeniu zdravia obyvateľstva (rúška a respirátory zadarmo, donáška nákupov a liekov pre seniorov a ľudí v karanténe, vitamínové balíčky pre seniorov zadarmo…).

Ivermektín s bonusom primátora mesta dostane 450 občanov s trvalým pobytom v Spišskej Novej Vsi po predložení receptu v týchto lekárňach: Lekáreň na Letnej (Letná 27) a Lekáreň pri stanici (Odborárov 47) v Spišskej Novej Vsi.

V prípade potreby je primátor mesta ochotný opätovne pomôcť. „Som rád, že sa nám podarila ďalšia vec, ktorá môže pomôcť ľuďom v Spišskej Novej Vsi, ktorí sú chorí na COVID-19, a želám im skoré uzdravenie,“ dodal P. Bečarik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Nový koronavírus na Slovensku:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM