JAB Rôzne

Pri štarte školy kvetinárstva v Spišskej veľké návaly nezažili: Naväčší úspech žali gerbery!

K tradičným zvykom patrí podarovať pani učiteľkám kvety na začiatok či na koniec školského roka. Keďže sa práve školský rok začal, boli sme zvedaví, či aj Novovešťania pokračujú v tradíciách a aké kvety v našom meste najviac takpovediac fičia.

Ilustračný obrázok k článku Pri štarte školy kvetinárstva v Spišskej veľké návaly nezažili: Naväčší úspech žali gerbery!
Foto: Jana Buvalová

Oslovili sme pár obchodov s kvetmi v Spišskej Novej Vsi, aby sme zistili záujem o kvety na začiatku školského roka. „Najviac idú gerbery ,“prezradila nám majiteľka kvetinárstva. ,,No nič prevratné som dnes nezaznamenala viac ľudí kupuje kvety na konci školského roka,“ doplnila.

Aj predavačka Radka sa len zasmiala nad našou otázkou či mali ráno nával. „Dnes to už nie je ako kedysi. Pamätám si na časy, keď sme museli byť tri kvetinárky, aby sme stíhali. Dnes som to zvládla sama,“ zaspomínala. Ako nám prezradila dnes sa predávali hlavne červené gerbery. „Na konci roku je to oveľa lepšie. Teraz na začiatku sa deti postavia pred obchod a radšej si zapália cigaretu a tak idú do školy. Kvety ich netrápia.“

Aj v kvetinárstve Maja nám majiteľka potvrdila, že koniec roka je neporovnateľný s dnešným dňom. „Na začiatku kupujú kvety rodičia prváčikov a škôlkárov. Na konci všetci,“ dodala. Podľa slov majiteľky dnes rodičia kupovali čokoľvek, čo sa im páčilo. Predávali sa ruže, gerbery aj slnečnice. „Keby som to mala porovnať s bežným dňom tak ráno bolo viac ľudí ako zvyčajne,“ zhodnotila na záver.

Kvetinárstvo na zimnej podľa predavačky ráno nepraskalo vo švíkoch. Ľudia podľa nej názoru peniaze na kvety nemajú. „Väčšinou, keď už kúpia tak jednu gerberu, alebo ružičku. Vyberajú hlavne to najlacnejšie,“ doplnila predavačka. Ako sme sa dozvedeli vo veľkej miere rodičia nahradili kvietky čokoládkami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM