JAB Kultúra

Prežite voľný čas naplno: Tipy, kam sa počas týždňa oplatí vyraziť v našom meste

Oddýchnuť si od povinností padne vhod. S našimi tipmi na zaujímavé tohtotýždňové akcie v Spišskej sa vám to určite podarí.

Ilustračný obrázok k článku Prežite voľný čas naplno: Tipy, kam sa počas týždňa oplatí vyraziť v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Tvorivé dielne pre deti

9. apríla o 17:00, materské centrum Dietka

Na začiatku týždňa môžete deti nechať umelecky sa vyžiť v materskom centre. Dvere sú tentokrát otvorené všetkým deťom (od 4 rokov), ktoré radi tvoria. Stretnutie je bez účasti rodičov. Skupinu vedie Mgr. Art. Amálka. Potrebné sú drobné predmety na lepenie.

Dvorné dialógy

11. apríla 2018 o 16:00, Múzeum Spiša

Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi pozýva na 53. stretnutie z cyklu Dvorné dialógy. Tentokrát témou bude Sans Souci – letohrádok pri Iliašovciach. Hosťom podujatia bude Ondrej Frankovič z Iliašoviec, ktorý sa spoločne s členmi občianskeho združenia stará o priestor bývalého letohrádku Sans Souci. Ich zásluhou je táto lokalita už roky vyhľadávaným miestom priaznivcov turistiky i cykloturistiky v okolí Spišskej Novej Vsi.

Ujo Váňa (A tí druhí)

11. apríla 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Svetový a slávny ruský dramatik A. P. Čechov je majstrom v kreslení komických ľúbostných situácií. Aj v scénach z vidieckeho života v Ujovi Váňovi nám zobrazil niekoľko dvojíc, ktoré hľadajú skutočné hodnoty života v láske, ktorá sa však nenaplní.

Besnenie

12. apríla 2018 o 19:00, kino Mier

Primatológ Davis Okoye, ktorý si drží ľudí od tela, zdieľa nepochybnú väzbu s Georgeom, mimoriadne inteligentnou gorilou o ktorú sa stará od jej dvoch rokov. Ale vykonaním nebezpečného experimentu, ktorý sa vymkne spod kontroly, zmení miernu opicu na zúrivé monštrum obrovských rozmerov. A aby toho nebolo málo, čoskoro sa objavia aj iné druhy zvierat, ktoré boli podobne zmutované.

Škriepky na korze

13. apríla 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Skvelú komédiu korenenú talianskym temperamentom si môžete vychutnať na konci pracovného týždňa. Komediálny príbeh z prostredia rybárskeho mestečka Chioggia, kde nie je núdza o šťavnaté susedské zvady, mužskú i ženskú žiarlivosť, ale aj o hromadu lásky uvedie Spišské divadlo.

Seniorské majstrovstvá mesta v plávaní

14. apríla 2018 od 8:00, Krytá plaváreň

Mesto Spišská Nová Ves, STEZ – Správa telovýchovných zariadení a Plavecký seniorský klub pozývajú občanov mesta, ktorí majú záujem o plavecký šport a preverenie svojich plaveckých schopností, na 14. ročník Seniorských majstrovstiev mesta v plávaní.

XXII. Ples ľudí s dobrým srdcom

14. apríla 2018 o 16:00, Koncertná sieň Reduty

Spišská katolícka charita, Mestské kultúrne centrum, Slovenský zväz zdravotne postihnutých – Klub detí a mládeže v Spišskej Novej Vsi organizujú už 22. raz Ples ľudí s dobrým srdcom. V sprievodnom programe vystúpi sláčikový orchester ZUŠ SNV pod vedením Mariany Kacvinskej, o hudbu sa postarajú bratia Luňákovci.

Baltazár Banán

15. apríla 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Baltazár Banán, napriek tomu, že je veľký lenivec, zahryzne sa do sveta a spolu s novými a malými kamarátmi, čiže s Včielkou Médeou, Mravcom Jožom a Pavúkom Zdenom pocíti, ako chutí svet plný kradnutia a klamania, ale i veselých pesničiek, lietania a medových týždňov. Rozprávková komédia s pesničkami pre deti o zelenáčovi Banánovi, ktorý sa s pomocou kamarátov pasuje so svetom zaiste zaujme najmenších divákov.

Chorus Iglovia

15. apríla 2018 o 17:00, koncertná sála Reduty

Na konci týždňa bude oslavovať svoje 30. výročie zmiešaný spevácky zbor z nášho mesta – Chorus Iglovia. Pri tejto príležitosti sa bude v koncertnej sále Reduty konať ich koncert. Súčasť koncertu bude aj výstava fotografií, predaj CD a DVD.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM