JAB Kultúra

Prežite júl v Spišskej a okolí zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

V Spišskej Novej Vsi a okolí sa počas mesiaca júl chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovných 10, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Prežite júl v Spišskej a okolí zaujímavo: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

Cesta rozprávkovým lesom

1. júla 2017 od 10:00, ZOO – Madaras park

Hneď v prvý júlový víkend si prídu na svoje tí najmenší. V Madaras parku ich totiž čaká podujatie s názvom Cesta rozprávkovým lesom. Deti budú plniť originálne úlohy na rozprávkových stanoviskách. Na všetky deti v cieli čakajú darčeky.

My sme východ

8. júla 2017 od 15:00 pred Redutou

Druhá júlová sobota bude patriť v našom meste všetkým východniarom. Spievať a zabávať budú východniari – Rusnack's, No Brake, Čeky Band či Kandráčovci.

Spišské trhy

13. – 16. júla 2017, mesto Spišská Nová Ves

Tradičná akcia každého leta v Spišskej Novej Vsi začne tento rok už 13. júla. 62.ročník Spišských trhov prinesie okrem stánkov či atrakcií aj bohatý kultúrny program. Obyvatelia Spišskej a aj jej návštevníci sa tak môžu tešiť na domácu kapelu Smola a Hrušky či Sám Sebou. V sobotu večer to zase odpáli IMT SMILE.

Spiš Expo 2017

13. – 16. júla 2017, Zimný štadión

Súčasťou Spišských trhov sú každoročne Spišské výstavné trhy. Tento rok sa toto podujatie bude konať už po 50-krát . Na zimnom štadióne si tak počas štyroch dní môžete pozrieť tematické sekcie ako – Postav dom, Domov a vkus, Domov a žena, Dvor a záhrada a Auto-paráda.

Prechod roklinami Slovenského raja

15. júla 2017 od 9:00, Slovenský raj

Ak máte radi prírodu a radi sa vraciate do roklín Slovenského raja, tak si v júli prídete na svoje. Klub slovenských turistov Breznovica z Letanoviec organizuje už 35. ročník Prechodu roklinami Slovenského raja. Zraz a prezentácia záujemcov bude v ten deň od 7:00 do 9:00 hod. na futbalovom ihrisku v Letanovciach.

Umenie v parku

20.júla 2017 o 18.00, park pred Evanjelickým kostolom

Druhý ročník zaujímavej výstavy odštartuje vernisážou 20.júla priamo pod holým nebom na námestí. V parku pri Evanjelickom kostole si výstavu neprofesionálnych výtvarníkov a fotografov na Spiši budete môcť vychutnávať až do 10. septembra.

Nočná prehliadka kaštieľa a letohrádku

22.júla 2017 o 19:00 a 21:00, Markušovce

Kaštieľ a letohrádok Dardanely v neďalekých Markušovciach si môžete v predposlednú júlovú sobotu pozrieť aj vo večerných hodinách. V kaštieli je pripravený výklad obohatený zaujímavosťami o exponátoch. V letohrádku Dardanely si návštevníci môžu vychutnať koncert skupiny Mojše Band so začiatkom o 20:00.

Tajomná Levoča

21. – 22. júla 2017, námestie Majstra Pavla v Levoči

Ani u našich susedov nebude počas leta chýbať pravidelné podujatie. Tajomná Levoča tento rok však vypukne už v júli. Počas dvoch dní čaká na návštevníkov bohatý kultúrny program a nebude chýbať ani tradičný Karpatský remeselný trh.

Spišských 333 EXTREME

21. – 22. júla 2017 o 8:00, pred športovou halou

Koncom júla si zmerajú sily nadšenci horskej cyklistiky na 5. ročníku extrémnych nonstop cyklistických pretekov bez podpory, ktorí sú odhodlaní zabojovať s prírodou Spiša aj na hranici svojich možností. Náročná niekoľkohodinová trasa začína aj končí v Spišskej Novej Vsi.

Kobuľa fest

29. júla 2017 od 13:00, športový areál obce Jamník

Na originálny festival na skok od Spišskej sa môžete tešiť koncom júla. Netradičná kombinácia hudobných žánrov, zaujímavý názov a už tretí ročník festivalu privíta všetkých priaznivcov folklórnej a rockovej hudby. Tešiť sa môžete na skupinu Vidiek, Sám Sebou či Gladiátor a nebudú chýbať ani folklórne súbory Jamničan či Smižančanka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM