Rôzne

Prestížne ocenenie Biele srdce: Získala ho aj táto sestra z levočskej nemocnice

Ocenenie Biele srdce v kategórii sestra/pôrodná asistentka v praxi tento rok získala aj Marcela Prílohová zo Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Levoči.

Ilustračný obrázok k článku Prestížne ocenenie Biele srdce: Získala ho aj táto sestra z levočskej nemocnice
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

Toto ocenenie udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier.

„Návrh na jej ocenenie predložila Rada Regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek v Levoči jednak za záchranu ľudských životov, dobrovoľnú činnosť pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti na športových podujatiach či za edukačnú činnosť detí a žiakov na základných školách zameranú na poskytovanie laickej prvej pomoci. Ocenili tiež jej aktívnu prácu v orgánoch regionálnej komory v levočskom regióne a za organizovanie odborných vzdelávacích podujatí pre sestry a pôrodné asistentky," uviedla hovorkyňa skupiny Agel SK Iveta Chreneková.

„V osobe tejto sestry je ukrytý obrovský potenciál, odhodlane bojuje za lepšie pracovné podmienky a za zlepšenie postavenia sestier a pôrodných asistentiek v regióne," povedala Chreneková.

Vyše 20 rokov praxe

Marcela Prílohová, ktorá má za sebou 22-ročnú prax, pracuje od roku 2014 ako sestra špecialistka na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny v levočskej nemocnici, ale zároveň pôsobí aj ako sestra špecialistka v záchrannej zdravotnej službe.

Pracovala i pre Slovenský červený kríž (SČK) ako inštruktorka prvej pomoci a niekoľko rokov vykonáva rozhodkyňu na jednotlivých stanovištiach počas súťaže Mladých záchranárov SČK pre stredné školy. „Vo svojom voľnom čase tiež dobrovoľne zabezpečuje zdravotnú starostlivosť na rôznych celoslovenských športových podujatiach," uzatvára Chreneková.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Pozrite si vo videu nižšie jarné zábery z nášho mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM