Správy

Prestavba za 165 000 €: Nemocnica v Krompachoch prešla rozsiahlou rekonštrukciou

V krompašskej nemocnici majú dôvod na radosť, dnes totiž otvorili zrekonštruované priestory chirurgického pavilónu a predstavili aj ďalšie vylepšenia. Celá prestavba stála 165 000 eur a na pacientov čakajú moderné operačné sály, vstupná príjmacia hala, vstupné dvere a to nie je stále všetko.

Ilustračný obrázok k článku Prestavba za 165 000 €: Nemocnica v Krompachoch prešla rozsiahlou rekonštrukciou
Zdroj: Dnes24.sk

„V rámci obnovy priestorov sa zrekonštruovalo aj sociálne zariadenie s rozšírenými bezbariérovými vstupmi a sprchou a na oddelení došlo aj k výmene 140 okien,“ doplnil konateľ nemocnice Miroslav Jaška. Financie nemocnice putovali aj do viacerých zastrešení pavilónov, zväčšenia nájazdovej rampy do budovy interného pavilónu, či na skrášlenie interiéru, aby sa pacienti cítili čo najpohodlnejšie. „Zaviedla sa nová elektroinštalácia, vnútorná kanalizácia, vymenili sa obklady a dlažby v sociálnych zariadeniach, zakúpili sa tu tiež nové hygienické zariadenia a okrem toho sme zautomatizovali kotolňu,“ vymenúva Jaška.

Okná sa vymenili aj na detskom, gynekologicko-pôrodníckom oddelení, tiež na oddelení klinickej biochémie a v administratíve a na röntgene, ktoré sa nachádzajú v internom pavilóne. „Všetky tieto opravy a výmeny znamenajú pre nemocnicu do budúcnosti väčšiu spokojnosť našich pacientov,“ dodal druhý z konateľov nemocnice Miroslav Kraus s tým, že chirurgické oddelenie v Krompachoch patrí k nosným zariadeniam nemocnice. Dohromady je tu 30 lôžok na dvoch poschodiach, súčasťou oddelenia je aj jednotka intenzívnej starostlivosti.

„Je to prvá fáza obnovy nemocnice, chceme, aby pacienti cítili, že nemocnica sa rozvíja a ide dopredu. V spolupráci s mestom sme podali žiadosť o finančný príspevok z eurofondov na vybudovanie ambulantného centra v hodnote asi 600 000 eur. Ďalšie investície z vlastných zdrojov, prípadne v spolupráci z mestom, by mali dosiahnuť v priebehu dvoch rokov ďalších 100 000 eur,“ uzavrel Jaška.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM