JAB Rôzne

Premiérové podujatie v Spišskej: Letné kúpalisko otvorí svoje brány netradične v januári

Napriek tomu, že je mesiac január kúpalisko otvorí svoje brány už o pár dní. Chystá sa tam totižto zaujímavá akcia, aká v Spišskej ešte nebola.

Ilustračný obrázok k článku Premiérové podujatie v Spišskej: Letné kúpalisko otvorí svoje brány netradične v januári
Zdroj: Dnes24.sk

Začiatok nového roka, mínusové teploty, no i napriek tomu letné kúpalisko v Spišskej Novej Vsi otvorí na chvíľu svoje brány. Bude sa tam totižto konať poprvýkrát Slovenský pohár v zimnom plávaní v bazéne.

Toto podujatie prebehne 18. januára od 11:30 na letnom kúpalisku.

Ako povedal pre Spišskú 24 predseda a zakladateľ občianskeho združenia – Pstruhy Slovenského raja Peter Klein, ide o pokračovanie minuloročnej akcie na Dedinkách.

„Inšpiroval som sa zahraničím, kde sa svetové podujatia konajú v bazénoch. Oslovil som primátora Spišskej Novej Vsi a Správu telovýchovných zariadení a potvrdilo sa mi, že všetko sa dá, len treba chcieť," priblížil P. Klein.

Okrem otužilcov, ktorý si budú užívať ľadovú vodu v bazéne a k tomu ešte pretekať sa môžu návštevníci tohto podujatia tešiť na bohatý sprievodný program.

Jedným z hostí bude aj známy slovenský profesionálny kondičný tréner a bývalý atlét Maroš Molnár, tešiť sa môžeme aj na prezentáciu zdravých jedál a potravín či primátorsky pitný režim v zime.

Pre menších budú pripravené zimné atrakcie, súťaže a občerstvenie. Podujatie spestrí svojím vystúpením aj folklórna skupina Smižančanka. Plavci sa podľa slov organizátorov pokúsia zaplávať aj Ľadovú míľu čo je 1650 metrov. Na všetkých čaká aj prekvapenie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zaregistrovali ste? Otužilci oslavovali po svojom aj Silvester. Kliknite na galériu.

Zachytené objektívom: Silvester v ľadovom Hornáde v réžii otužilcov
24
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM