JAB Rôzne

Krásna akcia v lone prírody: Na ľudí čaká pasenie ovečiek i pozorovanie sysľov

Kosenie lúky, pozorovanie sysľov či bezprostredné spoznávanie prírody Slovenského raja. Na Ďurkovci sa uskutoční zaujímavé premiérové podujatie.

Ilustračný obrázok k článku Krásna akcia v lone prírody: Na ľudí čaká pasenie ovečiek i pozorovanie sysľov
Zdroj: TASR

Neďaleko Spišskej budete môcť zažiť vôbec po prvýkrát podujatie s názvom Živé lúky na Ďurkovci. To sa uskutoční už v stredu 26. júla o 14.00 v lokalite Čingov – Ďurkovec (parkovisko pri lome Ďurkovec).

Ako pre náš portál povedala Štefánia Bryndzová zo Správy NP Slovenský raj, podujatie je určené pre všetky vekové kategórie a pre návštevníkov je pripravených niekoľko zaujímavých aktivít týkajúcich sa práve tejto lokality.

„Návštevníci môžu pozorovať sysle pasienkové, prebehne poznávanie miestnych liečivých rastlín a produktov z nich, môžu si vyskúšať ukážku tradičného kosenia či pasenia ovečiek. Zaujímavosťou podujatia bude aj krst publikácie pre deti – Spoznaj Ďurkovec, ktorú do života uvedie víťaz reality šou Farma 2017 a umelecký rezbár Miro Povec, rodák zo Spišských Tomášoviec,“ priblížila.

Ako doplnila, na podujatí bude odhalená aj ďalšia novinka tejto lokality a tou sú drevené, umelecky stvárnené lavičky práve z dielne spomínaného rezbára.

„Práve z týchto lavičiek sa budú dať pozorovať sysle pasienkové a zároveň si návštevníci tejto lokality môžu na určovacom kľúči určiť, aké druhy liečivých rastlín sa nachádzajú v okolí. Na záver akcie prebehne aj súťaž v kosení lúky,“ uzavrela Bryndzová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM