Miroslav Pomajdík Krimi

Prekvapivý nález: Na povale rodinného domu v Kluknave objavili granát z 2.svetovej vojny

Počas rekonštrukcie rodinného domu v obci Kluknava, časť Štefánska Huta (okr. Gelnica) , objavili jeho majitelia na povale ručný granát z 2. svetovej vojny. Na miesto bola privolaná polícia, ktorá miesto nálezu zabezpečila proti neodbornej manipulácii.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivý nález: Na povale rodinného domu v Kluknave objavili granát z 2.svetovej vojny
Zdroj: TASR

Privolaný pyrotechnik určil, že ide o granát vz. 34 z obdobia II. svetovej vojny. V stredu bol poľnohospodármi objavení v obci Maťovské Vojkovce (okr. Michalovce) delostrelecký granát kal. 75 mm., ktorý taktiež pochádzal z obdobia II. svetovej vojny.

„Pri Košiciach na poli za obcou Čečejovce pri poľnohospodárskych prácach vykopali delostreleckú mínu kalibru 82 mm z obdobia II. svetovej vojny. Aj v týchto dvoch prípadoch miesto nálezu zaistili policajti a privolaný policajný pyrotechnik munície prevzal a previezol na zneškodnenie,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Polícia varuje:

„Akákoľvek neodborná manipulácia s takouto muníciou Vás môže ohroziť na živote a zdraví. Vždy je potrebné každý nález oznámiť na bezplatnom čísle 158 a tak predísť možnému nešťastiu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM