JAB Komunálne voľby

Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Čo prezradili Volný, Pekarčíková či Kačenga?

Kandidovanie na funkciu mestského poslanca v Spišskej Novej Vsi pre nich dopadlo úspešne. Čo prezradili Pekarčíková, Volný, Retter, Kačenga a Cehlár?

Ilustračný obrázok k článku Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Čo prezradili Volný, Pekarčíková či Kačenga?
Zdroj: Dnes24.sk

Sobotné komunálne voľby rozhodli nie iba o hlave mesta Spišská Nová Ves, ale aj o novom mestskom zastupiteľstve. Niektorým kandidátom na post spišskonovoveského poslanca sa vo voľbách nezadarilo, iným zase áno. Do druhej spomínanej skupiny patria aj Ján Volný, Jozef Kačenga, Alena Pekarčíková, Valter Retter či Tomáš Cehlár. A práve ich povolebné reakcie na otázku, aké sú ich poslanecké ciele a priority do 4-ročného funkčného obdobia v Mestskom zastupiteľstve vám teraz v našom článku prinášame.

Ján Volný (SNS, Smer – SD) kandidoval vo volebnom obvode č. 1, získal 3178 hlasov

„Predovšetkým chcem poďakovať voličom, ktorí mi dali svoj hlas. Ako som bol informovaný, žiaden poslanec doteraz nezískal taký veľký počet hlasov a nesmierne si to vážim. Môj cieľ je jednoduchý – napomáhať vo všetkom novozvolenému primátorovi, chcem pri tom využiť všetky svoje skúsenosti, nápady a kontakty. Verím, že podobné ciele majú všetci poslanci, ktorým záleží na Spišskej Novej Vsi,“ odpovedal na spomínanú otázku pre náš portál.

Jozef Kačenga ( nezávislý), kandidoval vo volebnom obvode č. 1, získal 1626

„Moje priority sú naďalej pracovať pre mesto a jeho občanov tak, ako tomu bolo doteraz. Nadviazať na všetky pozitíva a odstraňovať negatíva. Hlavne čo sa týka komunikácie medzi poslancami a občanmi, bez zbytočných invektív, intríg, urážok a osočovania,“vy­jadril sa.

Alena Pekarčíková ( KDH, SaS, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (oľano),Spolu – občianska demokracia, PS, OKS), kandidovala vo volebnom obvode 1, získala 1617 hlasov

„Moje povolanie lekárky ma naučilo láske k ľudom a mojím cieľom je im pomáhať. Už štyri roky pôsobím ako člen sociálno- zdravotnej komisie , kde riešime problémy občanov nášho mesta v oblasti zdravotnej a sociálnej, kde využívam svoje odborné vedomosti a vlastné skúsenosti. Mojím cieľom poslanca je v tejto práci naďalej pokračovať,“ povedala Alena Pekarčíková.

Dodala, že si želá, aby Spišská Nová Ves bola mestom, kde chcú mladí ľudia ostať žiť aj potom, ako skončia svoje štúdium, kde chcú pracovať, podnikať a zakladať si svoje rodiny, vychovávať svoje deti. Zdravie detí, ich telesný a duševný vývin je podľa jej slov základom našej spoločnosti a budúcnosti nášho mesta. „Druhou oblasťou, ktorej sa venujem sú naši seniori v meste. Mojím cieľom je zvýšiť úroveň domovov dôchodcov, sociálnych služieb , pokračovať v rozvoji vzdelávania dôchodcov na univerzite tretieho veku. Pozornosť chcem venovať financovaniu a dostupnosti sociálnych služieb, prepojiť zdravotnícke a sociálne služby a zjednodušiť tak seniorom prístup k tomu čo potrebujú.“

Valter Retter ( nezávislý), kandidoval vo volebnom obvode č. 1, získal 1467

„Mojou prioritou je pokračovať v tom, čomu som sa venoval v predošlom funkčnom období. A to je revitalizácia ihrísk a športovísk. Podpora voľnočasových aktivít, organizácia športových podujatí. Podporovať budem aj dostavbu južného obchvatu a výstavbu kruhových križovatiek,“ uviedol.

Tomáš Cehlár ( KDH, SaS, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (oľano), Spolu – občianska demokracia ,PS, OKS), kandidoval vo volebnom obvode 2 , získal 1683

„V prvom rade chcem poďakovať všetkým, čo mi dali hlas a dali hlas aj mojim kolegom. Prijímam dôveru ľudí s veľkou pokorou, no odhodlaním zároveň. Ľudia dali jasne najavo, že chcú v Spišskej Novej Vsi zmenu,“ uviedol s tým, že oblasti, ktorým by sa chcel venovať sú: doprava, cyklodoprava, bývanie, voľnočasové aktivity a psíčkari, turizmus ako priemysel či otvorená, efektívna, spravodlivá, transparentná, ľudská a odpolitizovaná správa mesta.

„Hoci neprešiel nám náš kandidát na primátora máme väčšinu v zastupiteľstve. Budeme teda opozícia s väčšinou. Preto verím, že si obe strany uvedomujeme, čo to znamená, aký sme od ľudí dostali mandát a či ho využijeme v prospech nášho mesta, alebo nie. Verím, že nebudeme strácať drahocenný čas „politikárčením“ a pôjdeme rovno na vec,“ dodal na záver.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM