Rôzne

Prehliadka mesta či výstupy do kostolnej veže: Toto sa chystá už onedlho v Spišskej

Pri príležitosti Medzinárodného dňa turistických sprievodcov je pripravených v našom meste niekoľko zaujímavých podujatí. Toto všetko môžete zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Prehliadka mesta či výstupy do kostolnej veže: Toto sa chystá už onedlho v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný deň turistických sprievodcov si pripomíname 21. februára. Práve pri tejto príležitosti sa chystá v našom meste niekoľko zaujímavých podujatí, ktoré sa budú konať nielen v spomínaný dátum. Tešiť sa môžeme na komentovanú prehliadku mesta či výstupy do kostolnej veže, nebudú chýbať ani rôzne výstavy či kreatívne workshopy.

Vernisáž výstavy – 14. februára o 16:00

Slovenské technické múzeum Košice – pobočka Spišská Nová Ves pripravilo pre milovníkov prírody vernisáž výstavy Tatry boli pri tom, Kežmarská chata – Nádej umiera posledná, Chodníkmi Alfréda Grosza , Publikácie Ota Rozložníka spojené s autogramiádou a besedou.

Prehliadka mesta – 21. februára o 17:00

Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi pripravilo pre milovníkov histórie tematické sprevádzanie mestom Spišská Nová Ves so zameraním na podobu Spišskej Novej Vsi v stredoveku, zraz účastníkov bude pred Provinčným domom. O 18:00 sa bude konať večerná prehliadku Provinčného domu – sídla Múzea Spiša so zameraním na históriu Spiša a Provincie XVI spišských miest.

Výstupy na vežu – 21. februára o 11:00, 13:00 a 15:00

Spoznať históriu mesta môžete aj pri výstupe na vežu Rímskokatolíckeho farského kostola Nanebovzatia Panny Márie a z balkóna si vychutnať jedinečný výhľad na široké okolie. Účasť na výstupoch je potrebné nahlásiť vopred. Bezplatné vstupenky je potrebné si vyzdvihnúť v kancelárii Turistického informačného centra.

Deň otvorených dverí – 21. februára od 9:00

Správa Národného parku Slovenský raj pripravila v tento dátum Deň otvorených dverí v Stredisku environmentálnej výchovy Prvosienka spojený s premietaním filmov. Dvere pre návštevníkov budú otvorené do 16:00 hod.

Kreatívne workshopy – 22. a 24 februára

Tvorba antického štruktúrovaného efektu patinovaním na drevenom rámčeku so sklom, z ktorého sa vytvorí netradičné zrkadlo v retro štýle je pripravená v Galérii umelcov Spiša 22. februára od 16 tej do 19– tej hodiny. Komentovaná prehliadka a tvorivá dielňa k výstave A – Z / Dizajn digitalizovaného písma na Slovensku zase v nedeľu 24. februára od 13:00 hod.

Výstavy – 22. a 24 februára

V Galérii umelcov Spiša budú pre návštevníkov v tieto dni k dispozícii aj stále expozície či aktuálne výstavy ako UTOPUS ČSR + Čas pre nové utópie (?), A – Z / Dizajn digitálneho písma na Slovensku či Emil Makovický v kresbe. V piatok 22. februára ich môžete vidieť od 9:00 až do 19:00 hod. V nedeľu od 11:00 do 16:00 hod.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Provinčný dom, v ktorom sídli Múzeum Spiša si môžete pozrieť aj v priloženej archívnej galérii.

Provinčný dom v Spišskej: Takto vyzerá po veľkej obnove
8
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM