JAB Kultúra

PREHĽAD: Aj na takýchto podujatiach môžete stráviť víkend v Spišskej a okolí

Ďalší letný víkend je tu. Stráviť ho môžete aj na zaujímavých podujatiach. Vybrali sme pre vás hneď viacero tipov zo Spišskej a okolia...

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Aj na takýchto podujatiach môžete stráviť víkend v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Workshop s hlinou

12 . augusta 2017 od 9:00, na Zázemí

Tím komunitnej záhrady ZáZeMie pripravil na sobotné dopoludnie workshop – dokončenie obnovy hlinenej preliezky „Hlinisko“. Ide o nanášanie druhej vodeodolnej hlinenej vrstvy. Naučíte sa pracovať s hlinou a dozviete sa, aké prímesy potrebuje hlinená omietka, aby bola vodeodolná. Občerstvenie bude pre dobrovoľníkov zabezpečené vo forme chutných vege bagiet a nealko nápojov.

Nasrac!Fest

12 . augusta 2017 od 15:00, v Madaras parku

V sobotu popoludní sa môžeme tešiť na 1. ročník multižánrového festivalu. Zbrusu nový festival má pestré obsadenie. Návštevníci sa môžu tešiť na tanečnú skupinu Denzz Industry, spevácku folklórnu skupinu Fiala, mladého folkového umelca Martina Pižema, hiphopovú skupinu N2H, ale aj na rockovejšie kapely ako Idea a Impresario.

Nočná prehliadka

12 . augusta 2017 o 19:00 a 21:00, kaštieľ a letohrádok v Markušovciach

Počas víkendu ľudí čaká aj zaujímavý zážitok v neďalekých Markušovciach. Večerná prehliadka kaštieľa poodhalí tajné zákutia kaštieľa so zreteľom na jednotlivé vybrané exponáty. O 20:00 je pripravený aj originálny a netradičný koncert. Prepojenie vážnej a ľudovej hudby bude zároveň príjemným spestrením stálej expozície klávesových hudobných nástrojov a výstavy ľudových hudobných nástrojov od výrobcov zo Spiša.

Božská Florence

12 . augusta 2017 o 21:15, pred Redutou

Životopisná komédia o hriešne bohatej Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), ktorá je v roku 1944 na výslní vrcholu newyorskej spoločnosti. So svojím manželom a manažérom St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), zahŕňajú mestskú smotánku výberom slávnych operných árií v podaní samotnej božskej Florence. Jediným nedostatkom jej vystúpení je skutočnosť, že Florence nielenže nedokáže udržať pri speve melódiu, ale jej hudobné nadanie a hlas sú jednoducho príšerné…

GTA PAN TRIO

13 . augusta 2017 o 15.00, Smižany pred Radnicou

V nedeľu popoludní si môžete vychutnať koncert za zvukov netradičných hudobných nástrojov v susedných Smižanoch. Pred Radnicou v rámci kultúrneho leta sa predstaví hudobné trio: Tomáš Cengroš – akai, írska flauta, saxofón, klávesy, perkusie Adrián Volák – gitara, handpany (hangdrumy), Gregor Chalupecký – handpany (hangdrumy), basgitara.

Promenádne podujatia pred Redutou

13 . augusta 2017 o 16:00, pred Redutou

Ani v Spišskej na námestí v nedeľu neprídu ľudia skrátka. Na svoje si prídu deti aj dospelí. O 16:00 je pripravená rozprávka pre deti v podaní Divadla Portál z Prešova – Žabia princezná . Po rozprávke vám zase nedeľné popoludnie spríjemnia priamo na námestí spevácke skupiny Lipa, Senior, Rozmarín a Trio Majorán.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM