JAB Kultúra

PREHĽAD: 7 akcií, ktoré počas víkendu radíme zažiť v Spišskej a okolí

Ešte nemáte plány na tento víkend? Nezúfajte. Možno sa necháte zlákať našim výberom podujatí, ktoré odporúčame počas neho zažiť v Spišskej a okolí.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: 7 akcií, ktoré počas víkendu radíme zažiť v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Deň otvorených dverí u geológov

23. septembra 2017 od 9.00, geologický ústav

Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, regionálne centrum Spišská Nová Ves, pripravilo počas soboty Deň otvorených dverí. Počas niekoľkých hodín čakajú na návštevníkov rôzne prednášky, ale aj praktické ukážky. Dozviete sa, ako vyzerá vybavenie geológa v teréne, pozrieť sa môžete na prístroje aj do laboratórií a nebude chýbať ani škola ryžovania zlata.

Krompašský jarmok

23. septembra 2017, Krompachy

Počas soboty si môžete prísť užiť poriadnu jarmočnú atmosféru aj do neďalekých Krompách. Tam sa totiž koná 26. jarmok spojený s oslavami Dni mesta. Okrem predajných stánkov či rôznych atrakcií je pripravený aj bohatý kultúrny program.

Helicopter Boogie

23. – 24. septembra 2017, letisko

Víkend sa bude niesť aj v znamení adrenalínu. V našom meste sa môžeme tešiť na 13. ročník podujatia s názvom Helicopter Boogie, ktoré je pripravené na letisku v Spišskej Novej Vsi pod hlavičkou DZ Compact Skydive. Zídu sa tu parašutisti z rôznych kútov sveta, aby predvedli svoje umenie z výšky 4000 metrov.

Richard III

23. septembra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Festival v Kontre ukončí one woman show. Posúvajúc hranice shakespearovských interpretácií, Divadlo Brite predstavuje Richarda III. ako odvážnu one-woman show. Padne stena medzi publikom a hercom a diváci prevezmú roly všetkých ostatných postáv. Tak nechajte Richarda, aby vás zabavil… Ale či prežijete? Predstavenie je v anglickom jazyku.

Graffiti Spiš X

23. – 24. septembra 2017 od 10:00, podjazd na Školskej ulici

Jubilejný desiaty ročník akcie pre sprejerov bude mať podľa slov organizátorov tému dosť aktuálnu „Farbami proti rasizmu“. Akcie sa zúčastnia pouliční umelci nielen zo Spiša, ale aj z Košíc, Trenčína, či Bratislavy. O hudobnú kulisu sa počas dvoch dní postará Dj Doris. Pitie a stravu zabezpečuje pojazdný bufet.

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

24. septembra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Rozprávka o dobrom Plavčíkovi, krutom kráľovi a o múdrom dedovi Vševedovi je pripravená pre najmenších v nedeľu popoludní. Uvidíte ako Plavčík s pomocou troch sudičiek prekoná nástrahy a prekážky zlého kráľa. Dozviete sa, že vytrvalosť, dobré srdce a láska, sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche.

HK SNV – HK ORANGE 20

24. septembra 2017 o 17:00, Zimný štadión

V nedeľu popoludní si prídu na svoje všetci fanúšikovia hokeja. Novoveskí hokejisti odohrajú na domácej pôde už svoj piaty zápas tohtoročnej sezóny. Tentokrát si sily zmerajú s mužstvom HK ORANGE 20.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM