JAB Kultúra

PREHĽAD: 10 top akcií, na ktoré sa v novembri môžete tešiť v Spišskej a okolí

November prichádza a kam si počas neho vyraziť v Spišskej a okolí? Zostavili sme výber desiatich podujatí, ktoré sú podľa nás tie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: 10 top akcií, na ktoré sa v novembri môžete tešiť v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Charleyho teta

3. novembra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Najslávnejšia a najhranejšia anglická komédia prichádza na dosky Spišského divadla. Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca.

Mi Tromi

4. novembra 2017 o 19:00, Kino Úsmev Levoča

V prvý novembrový víkend v susednej Levoči si prídu na svoje milovníci folklóru. Pripravený je celovečerný autorský program finalistov známej folklórnej šou Zem spieva. V programe účinkujú Štefan Štec, Peter Vajda a Michal Noga.

Hudobný koktail Petra Stašáka

6.novembra 2017 o 18:00, koncertná sieň Reduty

V novembri sa poteší aj staršia generácia, pre ktorú je určené druhé televízne nahrávanie ŠLÁGR TV v koncertnej sieni Reduty pod názvom Hudobný koktail Petra Stašáka a jeho hostí. V programe účinkujú: Karel Peterka (ČR), Frankie Zhyrnov (ČR), Mára (ČR), Dominika Kleisová, Štefan Skrúcaný, Marcella Molnárová, Peter Stašák & hudobná skupina P. Stašáka.

Adam Ďurica – Spolu Tour

8. novembra 2017 o 19:00 hod, v Dome kultúry Mier

Neľutujem, Mandolína či Spolu sú pesničky známeho speváka Adama Ďuricu, ktorý v rámci svojej tour zavíta aj do Spišskej Novej Vsi. Koncert si budete môcť vychutnať už začiatkom mesiaca v dome kultúry na sídlisku Mier.

Improdiv IX

11. novembra 2017 o 18:00, čajovňa Alchýmka

Ďalší večer plný humoru a jedinečných hereckých výkonov je pripravený v čajovni. Divadelná improvizácia na témy zadané divákmi. Tri tímy zabavia divákov hereckými výkonmi na témy, ktoré sa zdanlivo stvárniť nedajú.

Strelecká súťaž

18. novembra 2017 o 8:00, Krytá strelnica

Klub spišských strelcov SNV v spolupráci s f. Slovprezent organizujú 9. ročník verejnej streleckej súťaže z krátkych a dlhých zbraní o putovný pohár primátora mesta Spišská Nová Ves. Disciplíny: Ľubovoľná malokalibrová puška (malokalibrovka), 10+10 rán na 50 metrov, pištoľ 30 rán na vzdialenosť 25 m (ľavá ruka, pravá ruka a obojruč), situačná streľba 9 rán na vzdialenosť 10 metrov.

Sám Sebou

18. novembra 2017 o 19:30, DK Smižany

Známa kapela z Jamníka – Sám Sebou – pripravila pre svojich fanúšikov koncerty pri príležitosti vydania nového albumu s názvom Love. Jeden z nich chlapci odohrajú aj v susedných Smižanoch. Tešiť sa môžete na najväčšiu show čoraz známejšej kapely, kde zaznejú skladby zo všetkých troch radových albumov.

Len si pospi, miláčik

20. novembra 2017 o 19:30, Dom kultúry Mier

Ústrednou postavou je neverný pán Ribadier, ktorý má vlastnú fintu ako obalamutiť manželku. Do deja zasahuje služobníctvo a mašinéria plná omylov a bezbrehej fantázie sa rozbieha na plné obrátky. Silné herecké obsadenie dáva predstaveniu záruku osobitého umeleckého zážitku. V elegantnej dobovej komédii z prelomu 19. a 20. st., ktorá sa odohráva v Paríži účinkujú: D. Mórová, J. Koleník, Z. Šebová, J. Vajda, T. Maštalír a M. Labuda.

Spievankovo

24. novembra o 17:00, Dom kultúry Mier

Ani najmenší neprídu v novembri skrátka. V dome kultúry je pripravený koncert v podaní M. Podhradskej a R. Čanakyho známych aj ako Spievanka a Zahrajko. Deti spoznajú kúzelnú krajinu Spievankovo a spolu si zaspievajú aj zatancujú.

Eniesa v Alchýmke

25. novembra o 18:00, čajovňa Alchýmka

Eniesa alebo San je hudobníčka žijúca na Slovensku, no cestujúca do rôznych zemí za objavovaním stále nových svetov. Hrá príbehy o čarovných lesoch, podmorských ríšach, krajoch aj nekrajoch, svetoch vôkol, aj tých v nás. Jej najbližšími nástrojmi sú hlas, gitara a santur, ktorým občas sprevádza aj koncerty iných hudobníkov. Jej koncert si koncom novembra môžete vychutnať aj v Spišskej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM