Samospráva

Predstavitelia piatich spišských miest opäť za jedným stolom: V Spišskej podpíšu memorandum!

Na spišskonovoveskej radnici sa uskutoční už tretie stretnutie primátorov spišských miest. Na stretnutí bude podpísané Memorandum k vzniku iniciatívy Tatry – Spiš 2020 regionálne partnerstvo pre súdržnosť

Ilustračný obrázok k článku Predstavitelia piatich spišských miest opäť za jedným stolom: V Spišskej podpíšu memorandum!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Hlavy piatich spišských miest sa stretnú v piatok na spišskonovoveskej radnici. V rámci jubilejného 60. ročníka Spišského trhu, ktorý je najväčším spoločensko-kultúrnym podujatím v regióne Spiša, sa v Spišskej Novej Vsi uskutoční v poradí už tretie stretnutie predstaviteľov spišských miest – Poprad, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Kežmarok a Levoča.

„Na stretnutí bude podpísané Memorandum k vzniku iniciatívy Tatry – Spiš 2020 regionálne partnerstvo pre súdržnosť,“ informovala PR manažérka mesta Spišská Nová Ves Edita Gondová.

Memorandum k vzniku iniciatívy Tatry – Spiš 2020 – regionálne partnerstvo pre súdržnosť vychádza zo Stratégie Európa 2020 prijatej vrcholnými orgánmi Európskej únie, ktorá vyzýva k uplatňovaniu zásad partnerstva vedúceho k dosiahnutiu strategických priorít – inteligentného, udržateľného a inkluzívneho rastu.

Iniciatíva Tatry – Spiš 2020 je otvorenou platformou pre spoluprácu ďalších sociálno-ekonomických partnerov pôsobiacich na území dotknutých okresov, ako aj na území susedných slovenských regiónov.

Foto: stretnutie primátorov v Kežmarku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM