Rôzne

Prečítajte si podrobnosti: Firmu Embraco kúpi japonská spoločnosť Nidec Corporation

Spoločnosť Whirlpool Corporation uzavrela zmluvu o predaji svojho podniku Embraco spoločnosti Nidec Corporation, poprednému svetovému výrobcovi motorov so sídlom v meste Kjóto v Japonsku.

Ilustračný obrázok k článku Prečítajte si podrobnosti: Firmu Embraco kúpi japonská spoločnosť Nidec Corporation
Zdroj: TASR

„Transakcia podlieha regulačným schváleniam a iným bežným podmienkam uzavretia a jej ukončenie sa očakáva začiatkom roka 2019. Dovtedy bude spoločnosť Embraco udržiavať svoju činnosť ako doposiaľ a zostáva naďalej odhodlaná ponúkať svojim zákazníkom inovatívne produkty a služby pre domáce a komerčné chladenie, ako aj pre servisný trh,“ uvádza sa v tlačovom vyhlásení, ktoré poskytla hovorkyňa závodu v Spišskej Novej Vsi Emília Gondeková.

Najväčší zamestnávateľ v regióne

Spoločnosť Embraco Slovakia je výrobcom kompresorov a kondenzačných jednotiek pre chladenie. Za dátum vstupu spoločnosti Embraco na Slovensko sa považuje 5. december 1997, keď bola v Spišskej Novej Vsi podpísaná dohoda o založení závodu. Najskôr prebiehalo zaškoľovanie zamestnancov predovšetkým v Taliansku. Závod na Odorínskej ceste slávnostne inaugurovali v júli 1999, keď sa v Embraco Slovakia už vyrábalo niekoľko druhov výrobkov.

Závod v Spišskej Novej Vsi sa stal najväčším zamestnávateľom v regióne dolného Spiša. Okrem tejto produkcie má tunajšia fabrika aj vlastné technologické centrum. To má na starosti kompletný vývoj komerčných chladiarenských kompresorov.

11 000 ľudí

Embraco vzniklo v roku 1971 v meste Joinville, v juhobrazílskom štáte Santa Catarina. Americký Whirlpool je väčšinovým vlastníkom firmy Embraco od roku 1997. Brazílsky koncern zamestnáva celkovo 11 000 ľudí v ôsmich výrobných závodoch v Brazílii, Taliansku, Číne, Mexiku a na Slovensku. Podľa publikovaných informácií Embraco nedávno rozhodlo o zatvorení fabriky v Taliansku s viac ako 500 zamestnancami, v dôsledku čoho nebude tento závod súčasťou transakcie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM