JAB Kultúra

Prečítajte si o nich vopred: Najzaujímavejšie akcie tohto týždňa v Spišskej

Je tu nový týždeň a ten v našom meste ponúkne rôzne podujatia. Vybrali sme tie, ktoré sú podľa našej redakcie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Prečítajte si o nich vopred: Najzaujímavejšie akcie tohto týždňa v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

weKLADY

do 17. novembra 2018, Radničné námestie

Projekt Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi – weKLADY prepojil výtvarné umenie s obchodnými priestormi. Obchodné výklady na Letnej a Zimnej ulici hlavného námestia v Spišskej Novej Vsi sa na istý čas zmenili na galériu a dali priestor pre tvorbu v netradičnom priestore v spolupráci s mladými slovenskými umelcami. Ich originálne diela si môžete pozrieť ešte do 17. novembra.

Bohemian Rhapsody

5. novembra 2018 o 19:00, kino Mier

Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.

Sólo

7. novembra 2018 o 19:00 , Divadlo Kontra

Nezvyčajné divadlo. Nezvyčajný autor. Jeden z najkrajších poetických textov Samuela Becketta si budete môcť vychutnať v strede pracovného týždňa v divadle Kontra. Súboj s časom. Súboj o život. Cesta k neuniknuteľnosti… Predstavenie, ktoré získalo uznanie na mnohých zahraničných festivaloch.

Spišská Snová Ves / vernisáž

8. novembra 2018 o 19:00 , Kaviareň eLAra

Mesto, v ktorom žijeme a pohybujeme sa po ňom dennodenne. Spišská patrí medzi najkrajšie mestá na Slovensku a svojim objektívom ju zachytáva aj fotograf Radim Kopec. Otvorenie výstavy fotografií z nášho mesta je naplánované na štvrtok večer.

Jánošík, alebo pravda je len jedna

9. novembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Mýtus. Legenda. Symbol cti, odvahy a statočnosti, stelesnenie odporu. Ikona nášho folklóru. Bohatým bral, chudobným dával… Toto všetko o Jánošíkovi vieme. Aký bol ale naozaj? Bol to skutočne hrdina, či len obyčajný zbojník? Na všetky tieto otázky vám dá odpoveď inscenácia Jánošík alebo Pravda je len jedna, ktorú uvedie Spišské divadlo v piatok večer.

Blázon

9. novembra 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Monodrámu o chlapcovi, ktorý žije vo svojom vnútornom svete a neuvedomuje si, čo presne sa okolo neho odohráva prinesie na konci pracovného týždňa divadlo Kontra. Inscenácia je poctou talentovanému českému hercovi Marekovi Matějkovi (1974 – 2011), ktorý v roku 2004 text preložil, naštudoval a v réžii samotného P. Grégoira aj úspešne hral.

Farby tanca

10. novembra 2018 o 15:30, Dom kultúry Mier

Orientálne tanečnice pripravili pre fanúšikov tanca a krásy v pohybe 9. ročník obľúbenej tanečnej šou. Pripravený je tanečný program v podaní tanečnej skupiny ISABELLE z Trenčína a tanečnej skupiny AFRA zo Spišskej Novej Vsi. Hosťom podujatia bude tento rok tanečná skupina ALIMAH z Popradu a ešte jeden veľmi špeciálny hosť.

Nany Hudák

10. novembra 2018 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Koncert prievidzkého pesničkára Nanyho Hudáka, ktorý roky hráva svoje piesne a inšpiruje svojimi príbehmi poslucháčov po celom rodnom Československu.

Snehulienka a sedem trpaslíkov

11. novembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Bol raz jeden zámok a v ňom žila šťastne malá princezná Snehulienka, pokiaľ po smrti jej mamičky si jej otecko, kráľ, nedoniesol novú manželku, zlú kráľovnú. Mnoho generácií detí odrástlo na tomto krásnom príbehu, kde dobrí siedmi trpaslíci prichýlia, aj keď neochránia Snehulienku pred zlou kráľovnou. Ako to celé dopadne sa môžete presvedčiť aj v nedeľu popoludní.

O Kukulíkovi

11. novembra 2018 o 16:00, podkrovie Matice slovenskej

Jedného dňa nájde Dominika v záhrade tekvičku a v nej chlapčeka. Dá mu meno a učí ho všetkému ľudskému. Kukulíkovi je zrazu svet domova pritesný. Odchádza za motýľom do Dúhových hôr, aby našiel najkrajšie miesto na svete. Až časom pochopí, že najkrajšie je tam, kde sú ľudia, ktorí ho nadovšetko ľúbia… Po predstavení čaká deti animačný program.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM