Krimi

Prebehol zásah NAKA: Policajti boli v akcii aj v Spišskej Novej Vsi!

Muži zákona na sociálnej sieti uviedli, že na Spiši dnes od rána zasahovala Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Ilustračný obrázok k článku Prebehol zásah NAKA: Policajti boli v akcii aj v Spišskej Novej Vsi!
Zdroj: TASR

Polícia na facebooku ďalej informovala, že muži zákona zadržali jednu osobu a prehľadali viaceré priestory v Spišskej Novej Vsi a v obci Studenec v Levočskom okrese. „Zaisťovacie úkony súvisia so 17 rokov starou vraždou Emila N., ktorý vtedy vládol podsvetiu v Spišskej Novej Vsi. Vyšetrovateľ z nej práve obvinil dve osoby,“ uviedla dnes popoludní polícia.

„29. augusta 2001 mal Vladimír M. čakať na svoju obeť na Jilemnického ulici v Spišskej Novej Vsi spolu so Slavomírom S. Pár minút pred polnocou dorazil domov očakávaný Emil N. Keď vystúpil zo svojho Mercedesu, mali k nemu pristúpiť Vladimír M. a Slavomír S. Z dvoch zbraní zaznelo päť výstrelov. Na zemi zostalo rozstrieľané telo Emila N. s ranami kalibru 7,65 mm. Keď doznela posledná rana, útočníci bežali k neďalekým garážam smerom do záhradkárskej oblasti, kde zmizli v tme,“ píše ďalej polícia na sociálnej sieti.

Muži zákona doplnili, že vyšetrovateľ oboch dnes obvinil z vraždy, za ktorú im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov.

„Vyšetrovateľ už pracuje na podnete na väzobné stíhanie Vladimíra M. So Slavomírom S. je vyšetrovateľ v kontakte a budú s ním vykonané ďalšie procesné úkony,“ dodala polícia.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM