JAB Rôzne

Pravidelná akcia na Javorke: Vianočná burza gymnazistov sa niesla v znamení pomoci

Medovníčky, bižutéria či cukrová vata. Vianočná burza na novoveskom gymnáziu mala charitatívny podtón. Prinášame vám z nej zábery.

Ilustračný obrázok k článku Pravidelná akcia na Javorke: Vianočná burza gymnazistov sa niesla v znamení pomoci
18
Galéria
Zdroj: Gymnázium Javorová

Pravidelne posledný deň pred vianočnými prázdninami sa na novoveskom gymnáziu na Javorovej ulici koná vianočná burza. Bolo tomu tak aj tentoraz. Vlastnoručné výrobky s vianočnou tematikou či rôzne občerstvenie pripravili nižšie ročníky pre všetkých gymnazistov.

Na burze tak nechýbali rôzne pohľadnice, bižutéria či vianočné ozdoby. Na svoje si prišli aj labužníci. Muffiny, toasty, burizónová pizza či priamo na chodbe gymnázia robená cukrová vata potešili chuťové poháriky nejedného študenta. Okrem dobrej predvianočnej nálady mala celá burza aj vyšší cieľ.

„Vianočná burza je už niekoľkoročnou tradíciou na našej škole a keďže sa v histórii našej školy stalo, že sme mali aj žiakov, ktorí boli na tom zdravotne horšie, tak sme sa rozhodli aj pre iný rozmer celej tejto akcie,“ povedala pre náš portál riaditeľka gymnázia Ingeborg Skalská s tým, že študenti vyrábali výrobky na predaj nie len v rámci výtvarnej výchovy, ale aj doma vo svojom voľnom čase.

Podľa slov riaditeľky gymnázia celý výťažok z vianočnej burzy poputuje jednej žiačke, ktorá statočne bojuje s vážnym ochorením. „Okrem výrobkov vyrobili gymnazisti aj červené stužky ako symbol toho, že na ňu všetci myslíme,“ uzavrela Skalská.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Vianočná burza gymnazistov sa niesla v znamení pomoci
18
Galéria
Zdroj: Gymnázium Javorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM