JAB Rôzne

Pozrite si ich aj vy: TOP 5 najzaujímavejších správ týždňa zo Spišskej a okolia

Nestíhali ste cez týždeň sledovať informácie týkajúce sa Spišskej a okolia? V jednom balíku vám prinášame 5 článkov, ktoré našich čitateľov zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si ich aj vy: TOP 5 najzaujímavejších správ týždňa zo Spišskej a okolia
Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostná akadémia

Deň matiek oslávili v susedných Smižanoch naozaj veľkolepo. Takmer 300 detí zo ZŠ Komenského pripravilo so svojimi pedagógmi pri tejto príležitosti slávnostnú akadémiu. Okrem potešenia prítomných mala aj charitatívny rozmer.

Skvelý výkon novoveského horolezca

Známy horolezec zo Spišskej Novej Vsi Michal Sabovčík má rád hory a rád zdoláva výzvy. Tentokrát sa vybral do nepálskych Himalájí, aby s Popradčanom Petrom Hámorom zdolali siedmy najvyšší vrch Zeme – Dhaulágirí. Viac sa dozviete v článku.

Výklady spestrili tablá

Aj tento rok spestrili výklady v Spišskej Novej Vsi maturitné tablá. Rôznorodé diela maturantov zaujali nejedného okoloidúceho. V centre mesta sme ich napočítali osemnásť.

Tradičná akcia v Smižanoch

Už po 26-krát sa budú konať v susedných Smižanoch folklórne slávnosti. Počas nich sa môžu návštevníci tešiť aj na tradičný jarmok ľudových remesiel. Okrem galaprogramu si organizátori pripravili aj rôzne sprievodné akcie a nezabudli ani na deti. Kompletný program nájdete TU.

Finalistky súťaže Miss Spiša

Po roku spoznáme opäť najkrajšiu ženu nášho regiónu. V 21. ročníku súťaže krásy zabojuje o korunku a titul Miss Spiša deväť krásavíc. Ktorá z nich sa stane víťazkou sa dozvieme už o niekoľko týždňov.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM