Správy

Pozoruhodné čísla z krompašskej nemocnice: Koľkí zdravotníci sú nakazení?

Nemocnica v Krompachoch porovnala údaje z druhej a tretej vlny COVID-19 v tejto nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Pozoruhodné čísla z krompašskej nemocnice: Koľkí zdravotníci sú nakazení?
Zdroj: AGEL SK

K dnešnému dňu Nemocnica AGEL Krompachy eviduje troch covid pozitívnych zamestnancov, jeden zamestnanec je v karanténe. Je to výrazný rozdiel oproti situácii po nástupe II. vlny, kedy ešte zamestnanci neboli očkovaní a ochorení na COVID-19 bolo medzi zamestnancami niekoľkonásobne viac, “ uviedol MUDr. Miroslav Kraus, konateľ spoločnosti. K dnešnému dňu nemocnica poskytuje starostlivosť pre 6 hospitalizovaných covid pozitívnych pacientov, 2 z nich potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie, nikto z nich nie je očkovaný.

Nemocnica pokračuje v očkovaní záujemcov proti ochoreniu COVID-19, na podanie prvej dávky vakcíny je možné buď sa registrovať prostredníctvom webového portálu korona.gov.sk, alebo je možné očkovanie aj neregistrovaných záujemcov.

Aj pre neregistrovaných

Vakcinačné centrum je otvorené v dňoch pondelok až streda v čase od 9:00 hod. do 14:30 hod. Stredy sú vyhradené pre očkovanie imunokompromi­tovaných pacientov treťou dávkou vakcíny a v čase od 12:30 hod. do 14:30 hod. nemocnica realizuje očkovanie detí od 12 rokov.

Očkuje sa očkovacou vakcínou Comirnaty od firmy Pfizer/BioNTech.

Testovanie

V areáli nemocnice je stále aj možnosť dať sa otestovať na ochorenie COVID-19 buď antigénovým testom, manipulačný poplatok za toto testovanie je vo výške 5,00 EUR, alebo RT-PCR testom, na ktoré je potrebné sa registrovať prostredníctvom webového portálu korona.gov.sk.

V mesiaci október bolo v mobilnom odberovom mieste vykonaných takmer 3 000 antigénových testov z toho bolo 84 pozitívnych a 137 PCR testov z toho bolo 44 pozitívnych.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM