Samospráva

Pozor na obmedzenia v Spišskej: Uzatvorili komunikáciu na Ul. J. Hanulu aj tento most!

V Spišskej Novej Vsi je potrebné zbystriť pozornosť. V časti mesta sa totiž treba pripraviť na dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na obmedzenia v Spišskej: Uzatvorili komunikáciu na Ul. J. Hanulu aj tento most!
Zdroj: TASR

Od pondelka až do polovice októbra je totiž úplne uzavretá miestna komunikácia na Ulici J. Hanulu a tiež most na Ulici Ing O. Kožucha. „V časti od Ulice Ing. O. Kožucha po Ulicu Škultétyho budú prebiehať práce, kde sa uvažuje s rekonštrukciou podložia a priľahlých chodníkov. Z tohto dôvodu je úplná uzávierka nutnosťou," uviedol vedúci oddelenia výstavby a dopravy na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi Peter Susa.

Rekonštrukcia mosta na Ulici Ing. O. Kožucha súvisí s jeho aktuálnym stavom a nutnou generálnou opravou. „Úplnou uzávierkou chceme optimalizovať technologický postup prác, resp. skrátiť celkový termín rekonštrukcie," povedal Susa.

Vzhľadom na neprejazdnosť týchto komunikácií je podľa neho potrebné zo strany motoristov rešpektovať dočasné dopravné značenie a prioritne využívať obchádzkové trasy, ktoré sú vedené po uliciach Elektrárenská, Gorkého, Brezová, Mlynská, Letná a Zimná. Osobné automobily do 3,5 tony budú môcť v obmedzenom režime využívať aj priľahlé komunikácie napr. ulice Banícku, Čsl. armády, Zvonársku, Stojan, Mickiewicza, či Kalinčiaka. „Výjazd z Baníckej ulice bude možný z Konrádovej ulice. Obyvateľov predmetnej lokality, resp. dopravnú obsluhu, usmerní v prípade potreby zhotoviteľ priamo na stavenisku," upozornil Susa.

Miestna verejná autobusová doprava bude jazdiť po upravených trasách, o ktorých budú cestujúci informovaní spoločnosťou Eurobus, a. s. Pre príjazd s deťmi do Základnej školy na Ulici Ing. O. Kožucha a Materskej školy na Ulici J. Hanulu je potrebné využiť parkovacie plochy pri športovej hale a futbalovom štadióne. „Z dôvodu uvedených rekonštrukcií žiadame o zvýšenú obozretnosť, dodržiavanie dopravných predpisov a zhovievavosť. V prípade nepredvídateľných okolností nie je vylúčená zmena uvedených termínov," uzatvára Susa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM