JAB Rôzne

Poznáme plány jedného z mestských výborov: Potešia rodičov aj vodičov

Lokálne problémy aj požiadavky občanov. Mestský výbor č. 8 prebral na svojom zasadnutí aj plán hlavných úloh na rok 2020. Na čo sa tento rok zameral?

Ilustračný obrázok k článku Poznáme plány jedného z mestských výborov: Potešia rodičov aj vodičov
Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskej Novej Vsi pravidelne zasadajú aj mestské výbory. Keďže prednedávnom odštartoval nový rok členovia výborov si na prvých stretnutiach určujú hlavné úlohy na rok 2020.

Pred pár dňami zasadal aj mestský výbor č.8 – staré mesto, sever. Ako pre Dnes24 povedal predseda výboru Jozef Gonda na svojom zasadnutí, vyhodnotili členovia výboru plnenie predchádzajúcich úloh a schválil návrh hlavných úloh na rok 2020.

„ Z celkového počtu hlavných úloh na rok 2019 bolo splnených 58%. Z plánovaných troch častí parkoviska na sídlisku Východ sa podarilo zrealizovať iba jednu časť. Tá najväčšia časť sa pre nesúhlas s výrubom vzrastlej zelene zo strany Okresného úradu nerealizovala. S druhou časťou nesúhlasila skupina občanov z Moravskej ulice, takže sa podarila iba malá časť pozdĺž internátu Hotelovej akadémie," ozrejmil s tým, že požiadavku na spracovanie definitívneho riešenia parkovacích plôch na Námestí SNP presunuli na rok 2020.

Nové ihriská

Ako doplnil, v roku 2018 sa podarilo na základe požiadavky MsV zrealizovať detské ihrisko na Českej ulici. „ O obdobné ihriská MsV požiadal i na Slovenskej ulici za malým kostolom a vo vnútrobloku ulíc Slovenská a Moravská. Obe tieto požiadavky boli splnené čiastočne. Bola zabezpečená dodávka certifikovaných prvkov pre detské ihriská, nie však všetky sa podarilo pre nevhodné počasie v závere roku 2019 osadiť. Úloha bude ukončená v roku 2020," vysvetlil.

Z celkového počtu 48 úloh bolo podľa jeho slov v roku 2019 splnených 27 úloh. Ostatné úlohy boli presunuté do roku 2020. „MsV okrem pravidelných pracovných stretnutí uskutočnil 3 výjazdové zasadnutia, na ktorých sa k členom MsV pridali i občania, s ktorými sa prediskutovali i lokálne problémy s verejným priestranstvom a o spolunažívaní medzi občanmi. Účasť členov MsV na zasadnutia bola 62%," zhodnotil predseda výboru uplynulý rok.

Hlavné úlohy na rok 2020

  1. Členovia MsV odporúčajú výstavbu parkovacích miest na sídlisku Východ nasledovne: Pri križovatke ulíc Kollárova a Slovenská vybudovať parkovisko, spracovať PD a vybaviť príslušné povolenie.
  2. Spracovať návrh technického riešenia spevnenia existujúcich komunikácii (peších aj vozidlových) na Námestí SNP s ponechaním dispozičného riešenia tak, aby sa práce dali zabezpečiť v roku 2020.
  3. Primárne riešiť detské ihrisko na sídlisku Východ a za Malým kostolom – v rámci koncepcie
  4. Rozšíriť parkovacie miesta na Gorazdovej ulici a Koceľovej ulici vytvorením nových parkovacích miest s nasledovnou prioritou, t.j. spracovať projektovú dokumentáciu
  5. Postupne zrealizovať rekonštrukciu chodníkov na Koceľovej ulici v takom rozsahu ako na Gorazdovej ulici v predchádzajúcom období.
  6. Vo vnútornom bloku na Letnej ulici č.49 spevniť plochu medzi budovami a chodníkom (počas silnejších dažďov na plochách stojí voda).
  7. Na Vajanského ulici a Chrapčiakovej ulici riešiť zmenu DZ (horná časť) s ODI PZ – zjednosmernenie ulíc, tak ako v spodnej časti. ZDZ vyznačiť možnosti parkovania (kde sa nesmie.)
  8. Od Hviezdoslavovej ulice smerom k predajni FRESH na Gorazdovej ulici (okolo garáží) opraviť prechodovú komunikáciu.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Zaregistrovali ste? Spišskonovoveskí gymnazisti si užili svoj školský ples. Kliknite na galériu.

OBRAZOM: Študenti oranžového gymnázia sa predviedli na tanečnom parkete
16
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM