Šport

Posledné zápasy našich volejbalistiek: Takto sa darilo kadetkám aj juniorkám

Spišskonovoveské volejbalistky majú za sebou posledné ligové zápasy. Juniorky si zmerali sily so Zvolenčankami, kadetky nastúpili proti Košiciam.

Ilustračný obrázok k článku Posledné zápasy našich volejbalistiek: Takto sa darilo kadetkám aj juniorkám
Zdroj: VK SNV

V poslednom ligovom kole tejto sezóny juniorky doniesli domov všetkých 6 bodov a skončili celkovo na 3. mieste v ligovej tabuľke. Teraz ich čaká finálový turnaj M-SR junioriek, ktorý sa bude konať v dňoch 6.5.-8.5.2016 v Pezinku.

Slávia TU Zvolen – VK SNV 1:3 (-14,20,–20,–10) a 0:3 (-15,–13,–22)

„V tabuľke juniorskej súťaže sa už nemohlo zmeniť nič, a tak zápasy posledného kola už boli pre postupujúce tímy prípravou na Majstrovstvá Slovenska a pre nepostupujúce rozlúčkou so sezónou. Zvolenčanky nastúpili s 12-timi hráčkami a s odhodlaním niečo uhrať, naše dievčatá však ukázali hernú prevahu a naplno bodovali,“ povedal po zápase tréner Zdenek Hauer.

Dvojzápas v Košiciach

V nedeľu cestovali kadetky na posledný dvojzápas do Košíc, kde ich čakalo posledné družstvo v ich súťaži. Po dohode trénerov družstvo nastúpilo hlavne s hráčkami z kategórii žiačok a dvomi hráčkami od kadetiek. Naše dievčatá ani v tomto zložení nemali problém vyhrať oba zápasy. Družstvo v konečnej tabuľke obsadilo 2. miesto s rovnakým počtom víťazstiev ako prvá Snina, ktorá mala o jeden bod viac.

ŠA Košice Šaca – VK SNV 0:3 (-8,–9,–12) a 0:3 (-5,–7,–9)

„Vedeli sme, že družstvo domácich v priebehu súťaže nevyhralo ani set, preto sme nastúpili v podstate s družstvom žiačok. V zápase si zahrali všetky hráčky. Celková prevaha našich dievčat vo všetkých volejbalových činnostiach bola jasná. Môžem pochváliť všetky dievčatá, lebo sa neprispôsobili súperovi a podali štandardný výkon. Dievčatá tak postúpili na majstrovstvá SR, ktoré budú 13 až 15.mája v Žiari nad Hronom,“ povedal asistent trénera kadetiek Ľudovít Švihla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM