JAB Rôzne

Posledná možnosť užiť si sneh: Kde všade sa dá na Spiši ešte zalyžovať?

Hoci už máme pomaly jarné počasie ešte stále si na svoje prídu aj milovníci zimných športov. Lyže, snowboard či sánky však využijeme už len krátko. Zisťovali sme, kde všade si môžete ešte užiť zimné radovánky.

Ilustračný obrázok k článku Posledná možnosť užiť si sneh: Kde všade sa dá na Spiši ešte zalyžovať?
Zdroj: TASR

Slnečné počasie a zasnežený svah. Sen mnohých lyžiarov. Aj keď je lyžiarska sezóna oproti vlaňajšku lepšia v niektorých lyžiarskych strediskách už skončila.

Posledná šanca

Obnovené lyžiarske stredisko Ski Gugel Mlynky svoju sezónu ukončilo minulý víkend. Taktiež na Poráči si už v tejto sezóne nezalyžujete. Dobrou správou je, že na Hnilčíku si lyžovačku môžete užiť ešte tento víkend.

„V lyžiarskom stredisku Mraznica máme ešte 30 až 40 centimetrov snehu podmienky na lyžovanie sú dobré, trať je upravená a cez víkend vzhľadom na počasie budeme mať otvorené posledný krát v tejto sezóne,“ povedala pre náš portál manažérka strediska Barbora Karchňáková.

Podľa jej slov sezóna oproti vlaňajšiemu roku bola oveľa lepšia. „Vlani sme už ukončili sezónu už vo februári. My sme spokojní mohlo to byť aj horšie,“ dodala s úsmevom.

40% zľavy

Víkendovú lyžovačku si môžete užiť aj v Levoči. Ako nás informoval prevádzkovateľ strediska Ski Centre Levoča Jozef Jabrocký lyžovať sa bude v piatok, v sobotu a v nedeľu.

„V prevádzke budú všetky vleky, máme 35 centimetrov snehu a na posledných lyžiarov tejto sezóny čakajú až 40% zľavy,“ doplnil s tým, že či to bude posledný víkend záleží od počasia.

A ako predbežne hodnotí túto sezónu? „Síce sme začali o dva týždne neskôr, ako vlani, ale snehové podmienky boli lepšie. Napadalo viac prírodného snehu, tak sme nemuseli až toľko zasnežovať. Čo sa týka návštevnosti tak bola asi o 10% lepšia ako minulú sezónu,"zhodnotil

Lyžovačka aj cez veľkú noc

Od piatku do nedele budú spustené aj všetky vleky v lyžiarskom stredisku Plejsy. Ako prezradila Mária Ház manažérka lyžiarske strediska podmienky na lyžovanie sú dobré. Na zjazdovkách je 45 – 50 cm snehu.

„Cez týždeň sa už nelyžuje no víkendy plánujeme potiahnuť do konca marca. Všetko záleží od počasia, ale keď v noci primrzne tak sa môže stať, že nám sneh vydrží do veľkej noci,“ povedala.

Čo sa týka lyžiarskej sezóny podľa jej slov zima bola krajšia, ako minulý rok, no skutočná zima bola len jeden mesiac a to február. „V konečnom dôsledku však návštevnosť bola určite lepšia ako vlani,“ uzavrela Ház.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM