JAB Samospráva

Poslancom v Levoči sa chcú stať mladí, aj starší... Ale toto sú medzi kandidátmi vekoví rekordéri!

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov v susednej Levoči sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak ten najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Poslancom v Levoči sa chcú stať mladí, aj starší... Ale toto sú medzi kandidátmi vekoví rekordéri!
Zdroj: TASR

Tieto voľby v susednom meste Levoča kandidujú rôzne vekové kategórie. Najmladším je len 23-ročný Šimon Jeseňák, kandidujúci za volebný obvod č. 1. Najmladšia generácia kandidáti pod tridsať sú okrem Jeseňáka ešte štyria. 25 ročný Milan Hutlák, 26 ročný Ladislav Vavrík a jeho rovesník Michal Kašper . Päticu kandidátov pod tridsať uzatvára najstarší Ľubomír Murín, ktorý má 27 rokov.

Tohtoročné komunálne voľby v Levoči pritiahli najviac strednú generáciu. Kandidátov v rozmedzí 40 až 50 rokov je dvadsaťpäť. Kandidáti medzi 50–60 majú zastúpenie až 19 krát a o jedného menej čiže 18 je kandidátov od tridsať do štyridsať rokov.

A ako je to z opačnej strany? Kto je najstarší? Tu vyhrájú rovno dvaja páni ktorý dosiahli sedemdesiatku. Zhodou okolností obaja pedagógovia na dôchodku 70-ročný Ján Ferko, volebný obvod číslo jedna a jeho rovesník Dušan Suchý volebný obvod číslo dva. To je 47-ročný rozdiel medzi ním a najmladším kandidátom Jeseňákom. V celom zozname uchádzačov o poslanecké fleky nájdeme až 12 ľudí nad 60-rokov.

Kompletný zoznam kandidátov si môžete pozrieť TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM