Futbal

Poslanci KSK schválili projekt Krajskej futbalovej ligy: Kedy sa bude konať?

Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) schválilo v pondelok projekt a spôsob financovania novej Krajskej futbalovej ligy (KFL).

Ilustračný obrázok k článku Poslanci KSK schválili projekt Krajskej futbalovej ligy: Kedy sa bude konať?
Zdroj: TASR

Tá sa bude konať v mesiacoch január až marec 2019. KFL – Zimný pohár predsedu KSK po dohode s KSK zorganizuje Východoslovenský futbalový zväz (VsFZ). „Dôsledok na rozpočet Košického samosprávneho kraja je plánovaný na rok 2019, kde presné vyčíslenie nákladov bude známe až po zaregistrovaní tímov a určení herného systému krajskej futbalovej ligy,“ informoval Úrad KSK.

Dokedy potrvá registrácia?

Podľa počtu prihlásených tímov bude zvolený model organizácie novej ligy – buď skupinový, alebo vyraďovací systém, prípadne kombinácia oboch systémov. Registrácia futbalových mužstiev potrvá do 31. októbra 2018.

V rámci financovania zo strany KSK bude hradené odmeňovanie rozhodcov na úrovni 220 eur na jeden zápas a prenájom multifunkčných ihrísk, plánovaný v mestách Spišská Nová Ves, Moldava nad Bodvou, Košice, Trebišov, Michalovce a Sátoraljaújhely. Suma prenájmu na jeden futbalový zápas sa pohybuje od 20 do 120 eur. Úrad KSK uviedol príklad, že v prípade účasti 192 futbalových mužstiev a modeli 193 odohraných zápasov by dôsledok pre rozpočet KSK mohol predstavovať sumu 63 725 eur.

V roku 2019 je plánovaná aj študentská liga KFL pre stredné školy na území kraja, a to vo forme okresných súťaží. Víťazi jednotlivých skupín sa stretnú na finálovom turnaji. Okresné súťaže sa budú hrať na multifunkčných ihriskách alebo v telocvičniach zapojených stredných škôl. Školy ako motivačnú odmenu dostanú od KSK sadu dresov a futbalové lopty. Aj v tomto prípade by išlo o položku v krajskom rozpočte pre budúci rok.

Jedna z predvolebných priorít

Vytvorenie KFL patrilo k predvolebným prioritám súčasného predsedu KSK Rastislava Trnku. Futbalovým mužstvám má poskytnúť možnosti kvalitnej zimnej prípravy, časť projektu je zameraná na študentov stredných škôl.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM