Kultúra Rôzne

Ponuka akcií aktuálneho víkendu v našom meste a okolí? TIETO radíme navštíviť

Máme tu prvý augustový víkend. Prinášame vám redakčné tipy na podujatia v našom meste a okolí, ktoré radíme navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Ponuka akcií aktuálneho víkendu v našom meste a okolí? TIETO radíme navštíviť
Zdroj: TASR

Spišských 333 Extreme

3. augusta 2019, štart a cieľ: Športová hala

V sobotu sa budú môcť otestovať milovníci cyklistiky. Cyklisti na hlavnú najdlhšiu trať odštartujú už v piatok ráno. V sobotu ráno o ôsmej spred športovej haly vyrazia cyklisti, pre ktorých je pripravená skrátená trať 111 a 55 kilometrov. Slávnostné vyhodnotenie všetkých pretekárov sa uskutoční v sobotu o 18:00 pred športovou halou.

Kobuľa fest

3. augusta 2019 o 10:00, futbalové ihrisko Jamník

Netradičnú kombináciu hudobných žánrov,ponúkne v sobotu najväčší open air festival na Spiši. V areáli na vás čaká množstvo atrakcií, na ktorých si prídu na svoje nielen deti. Tešiť sa môžete na stálice hudobnej scény Heľenine oči či Horkýže Slíže. Vystúpi aj domáca kapela Sám Sebou. Milovníkov tradícií potešia rôzne folklórne skupiny či spevák rusínskych piesní známy zo súťaže Zem spieva – Štefan Štec.

Štafetový beh Spišiakov

3. augusta 2019 o 17:15, Novoveská Huta

OZ Športový klub Rohals a OZ Novoveská Huta organizujú v prvú augustovú sobotu tradičné preteky. 11. ročník štafetového behu Spišiakov odštartuje spred reštaurácie Poľovník v popoludňajších hodinách.

Letné kino – Bohemian Rhapsody

3. augusta 2019 o 21:15, Radničné námestie – pred Redutou

Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.

Nedeľa na Spišskom hrade

4. augusta 2019, Spišský hrad

Prvú augustovú nedeľu môžete stráviť aj na Spišskom hrade. Dominanta Spiša ponúkne svojím návštevníkom v tento deň vystúpenie skupiny historického šermu – Rosáci, predstaví sa aj divadelná skupina historického šermu Walki a o 14:30 si prídu na svoje tí najmenší, ktorým popoludnie a pobyt na hrade spestrí kúzelník a balónová šou.

Promenádne podujatia pred Redutou

4. augusta 2019 od 16:00, pódium pred Redutou

Nedeľné popoludnie bude patriť opäť podujatiam v rámci Kultúrneho leta. Divadlo zo šuflíka zahrá rozprávku O kocúrovi a pyšnej hviezde. Po rozprávke nedeľné popoludnie spestrí folklórna skupina Jamničan z Jamníka.

Le Nuove Musiche

4. augusta 2019 o 16:30, Kostol Nepoškvrnenému počatiu Panny Márie (Malý kostol)

Koncert hudobných diel Majstra Claudia Monteverdiho si budeme môcť vychutnať v malom kostole v nedeľu popoludní. Účinkujú: Hilda Gulyás – soprán , Jarmila Balážová – soprán , Esther Neumann – barokové husle , Adam Szendrei – barokové husle , Mateusz Kowalski – viola da gamba , Margit Schultheiss – baroková harfa , Martin Gedeon – organ , Jakub Mitrík – chitarrone.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Videli ste? Deti zo Spišskej a okolia si užívali voľné chvíle v Slovenskom raji. Sledujte fotogalériu…

Ale im bolo: Deti z nášho mesta a okolia si užili tábor v prekrásnej prírode
15
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM