JAB Rôzne

Ponožková výzva? Zapojila sa do nej aj novoveská škôlka, sledujte tie FOTKY

Podporiť ľudí s Downovým syndrómom môžu dnes všetci obutím si ponožiek rôznych farieb či veľkostí. Do výzvy sa zapojila aj Materská škola S. Tomášika v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Ponožková výzva? Zapojila sa do nej aj novoveská škôlka, sledujte tie FOTKY
4
Galéria
Zdroj: MŠ S. Tomášika

V dnešný deň môžeme stretnúť ľudí, ktorí si obuli dve rôzne ponožky. Súvisí to s tým, že si dnes pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Dnešný dátum však nebol stanovený náhodou. Je symbolom zhluku troch chromozómov na 21. chromozómovom páre, ktoré spôsobujú toto ochorenie. Prvýkrát bol 21. marec venovaný ľuďom s touto diagnózou v roku 2006 a od tohto momentu si ho každoročne pripomína viac ako 65 krajín sveta spolu so Slovenskom.

Tento deň nenechal ľahostajnými ani ľudí v našom meste. Ako nám povedala pani riaditeľka Eva Karaffova, aj Materská škola S. Tomášika v Spišskej Novej Vsi sa zapojila do ponožkovej výzvy, ktorá bola vyhlásená pri príležitosti Svetového dňa Downovho syndrómu a ľudia ňou vyjadrujú svoje sympatie a podporu ľuďom s danou diagnózou.

„Týmto sme podporili tento deň, keďže aj v našej materskej škole máme dievčatko s Downovým syndrómom. Je taká ako my, len trochu odlišná, “ doplnila učiteľka s tým, že s rôznymi ponožkami neprišli len deti materskej školy ale aj pani učiteľky.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Materská škola S. Tomášika v Spišskej Novej Vsi? Zapojila sa do ponožkovej výzvy
4
Galéria
Zdroj: MŠ S. Tomášika
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM