JAB Samospráva

Pomoc aj od Spišskej: Zastupiteľstvo schválilo 5000 eur pre mesto Prešov

Nedávna tragédia v Prešove zomkla celé Slovensko. Zasiahnutým ľuďom tejto tragédie prispeje aj mesto Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc aj od Spišskej: Zastupiteľstvo schválilo 5000 eur pre mesto Prešov
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok dopoludnia zasadalo mestské zastupiteľstvo v Spišskej Novej Vsi. Poslanci si v úvode rokovania uctili minútou ticha pamiatku obetí z Prešova a zároveň do plánovaného programu doplnili bod súvisiaci s touto veľkou tragédiou.

Plyn v Prešove na Mukačevskej ulici vybuchol v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke 6. decembra a nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov, jedna osoba je stále nezvestná. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov.

Bod s názvom – Dotácia mestu Prešov v súvislosti s mimoriadnou situáciou pri výbuchu bytového domu predniesol primátor mesta Pavol Bečarik, ktorý navrhol mestu Prešov schváliť finančnú pomoc z rozpočtu mesta vo výške 5000 eur. Tie poslanci jednohlasne schválili.

Ešte však pred samotným hlasovaním sa do diskusie prihlásila poslankyňa Janka Brziaková, ktorá navrhla svojim kolegom, aby sa vzdali decembrového poslaneckého platu v prospech ľudí zasiahnutých touto tragédiou.

„Je to na zvážení každého jedného poslanca, ako aj každého človeka, akou čiastkou môže a je ochotný prispieť. Teraz budeme hlasovať za dotáciu, ktorá pôjde z mestského rozpočtu," vyjadril sa primátor.

Peniaze budú prevedené na transparentný účet Prešova do konca roka 2019. Prešovu však pomáhajú nielen jednotlivci a mestá, ale aj kraje. V pondelok 9. decembra zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) schválilo taktiež nenávratnú finančnú výpomoc pre mesto Prešov v sume 100 000 eur.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Videli ste? Unikátna Baziliku svätého Jakuba v Levoči prešla dlhoročnou rekonštrukciou. Kliknite na galériu.

Unikátna Baziliku svätého Jakuba v Levoči prešla dlhoročnou rekoštrukciou
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM