Miroslav Pomajdík Krimi

Policajtov zaujal čudný výjav: Posádka opla vylievala neznámu tekutinu!

Polícii sa podľa vlastných slov podarilo priamo pri čine prichytiť posádku auta značky Opel, ktorá na voľnom priestranstve nad bývalým objektom mäsokombinátu, v blízkosti križovatky nazývanej Svätá trojica v katastrálnom území Spišskej Novej Vsi, vylievala neznámu tekutinu.

Ilustračný obrázok k článku Policajtov zaujal čudný výjav: Posádka opla vylievala neznámu tekutinu!
Zdroj: TASR

Polícia mala vážne podozrenie, že môže ísť o nebezpečný odpad, zamedzila ďalšiemu vypúšťaniu a následne boli privolaní členovia hasičského a záchranného zboru. Na miesto dorazili aj policajti príslušného obvodného oddelenia a miesto zadokumentovali v prítomnosti pracovníka Okresného úradu životného prostredia.

Zaistená tekutina bude predmetom znaleckého skúmania. Osoby, ktoré túto tekutinu vypúšťali nedisponovali žiadnymi dokladmi, ktoré by preukazovali pôvod danej tekutiny. Na základe výsledkov rozboru tekutiny a po vyčíslení škody, ktorá vznikla možnou kontamináciou zeminy, bude vo veci ďalej meritórne rozhodnuté. Páchatelia takto svojím konaním bez súhlasu orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva prevážali neznámu tekutinu, podľa predbežných zistení s obsahom hydraulického oleja a nemrznúcej kvapaliny, ktoré patria do kategórie nebezpečného odpadu,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó a doplnil, že únikom a následným vypustením na pozemok, konali v rozpore so zákonom o odpadoch.

Obvinená posádka automobilu čelí trestnému stíhaniu vo veci prečinu neoprávneného nakladanie z odpadmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM