Krimi

Policajti zastavili auto s mužmi z okresu Spišská: Toľkoto ukradnutých psov v ňom našli!

Polícia informovala, že obvinila z prečinu krádeže troch mužov z obce Kaľava, okres Spišská Nová Ves, vo veku 17, 25 a 28 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Policajti zastavili auto s mužmi z okresu Spišská: Toľkoto ukradnutých psov v ňom našli!
4
Galéria

Policajný hovorca Daniel Džobanik uviedol, že polícia všetkých troch mužov viní z krádeže 7 psov z bývalého roľníckeho družstva v Doľanoch, časť Roškovce okr. Levoča.

„V nedeľu (21.1.) večer prišli obvinení na osobnom aute k neoplotenému objektu bývalej maštale poľnohospodárskeho družstva, ktorý v súčasnej dobe slúži ako chovateľská stanica psov. Tu postupne odviazali z reťazí 4 psov a z neuzamknutých kotercov vybrali ďalších 3 psov. Psíky boli plemena Nemecký ovčiak, všetko vo veku od 9 do 15 mesiacov. Psy následne naložili do auta a odišli,“ uviedol Džobanik.

Ten zároveň dodal, že keď prechádzali obcou Klčov, ich auto si všimla policajná hliadka zo Spišského Podhradia, ktorej sa nepozdávala veľmi pomalá jazda, vozidlo preto zastavila a skontrolovala.

„Pri kontrole našli policajti v aute všetkých ukradnutých psov. Policajti taktiež pri kontrole zistili, že 25-ročný muž, ktorý viedol auto nie je držiteľom vodičského oprávnenia na žiadnu skupinu a má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do 21.12.2019. Zároveň bol podrobený dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol pozitívny s nameranou hodnotou 2,35 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu,“ uviedol Džobanik.

Policajný hovorca dodal, že polícia tak 25-ročného muža z obce Kaľava okrem prečinu krádeže obvinila aj z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Doplnil, že po zadokumentovaní veci bol tento obvinený umiestnený do cely policajného zaistenia a poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade podal v jeho prípade návrh na podanie obžaloby a zároveň aj návrh na vzatie do väzby. „Ostatní dvaja obvinení sú stíhaní na slobode,“ dodal Džobanik.

V našej priloženej galérii si môžete pozrieť aj fotografie od mužov zákona.

Policajné FOTKY: Muži zákona našli na Spiši v aute ukradnutých psov
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM