Miroslav Pomajdík Krimi

Policajti v akcii v rómskej osade: Medzi obyvateľmi vypukli nepokoje!

V obci Richnava v miestnej osade vypukli nepokoje. Na miesto bolo vyslaných 34 policajtov. Podľa polície rozbuškou konfliktu bolo podanie trestného oznámenia osoby z osady pre podozrenie z úžery a vyhrážania.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v akcii v rómskej osade: Medzi obyvateľmi vypukli nepokoje!
Zdroj: Webnoviny.sk

Nepokoje vypukli o 20-tej hodine v utorok. Polícia sa obávala hromadného narušenia verejného poriadku, počas ktorého by mohlo dôjsť až k ohrozeniu na životoch, zdraviu a majetku ľudí. Ako nám povedala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, do osady boli preto vyslané policajné hliadky pohotovostného policajného útvaru a pohotovostnej motorizovanej jednotky z Košíc, ako aj psovodi so služobnými psami a policajti zo Spišskej Novej Vsi.

„Počas akcie zistili policajti štyri podozrivé osoby, ktoré sa vlámali do potravín v obci Richnava. Z potravín ukradli cigarety v hodnote okolo 300 eur. Ako páchatelia boli zistení štyria maloletí chlapci vo veku od 9 do 12 rokov. V tejto súvislosti policajti zaistili aj veci pochádzajúce z tejto trestnej činnosti,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová a dodala, že k objasneniu tohto prípadu došlo tak, že keď matka jedného z podozrivých videla prichádzať policajtov do osady, zrejme sa vyľakala a policajtom prišla sama a spontánne oznámiť, že miestne potraviny vykradol jej maloletý syn. Polícii bol tak prezradený trestný čin, o ktorom nevedeli.

Vzniknutú situáciu sa podarilo ukľudniť aj bez použitia donucovacích prostriedkov. Nikto neutrpel zranenia. „V priebehu dnešného dňa prebiehajú k trestným oznámeniam pre podozrenie z úžery a nebezpečného vyhrážania ďalšie vyšetrovacie úkony. Polícia situáciu v osade naďalej monitorovala až do neskorých nočných hodín, pričom k narušeniu verejného poriadku nedošlo,“ uzavrela Jana Mesárová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM