Miroslav Pomajdík Krimi

Policajti si posvietili na zlodejov dreva: Obvinených bolo ďalších sedem osôb, medzi nimi aj mladiství!

Muži zákona obvinili z krádeže dreva ďalších sedem osôb, ktoré sú vo veku 14 až 27 rokov. Ako nám ďalej potvrdili, táto skupina bola už pri rovnakej činnosti prichytená v decembri minulého roka v katastri obcí Kľuknava a Rudňany.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si posvietili na zlodejov dreva: Obvinených bolo ďalších sedem osôb, medzi nimi aj mladiství!
Zdroj: TASR

Celková škoda bola vyčíslená na 40 eur a pri dokázaní viny im hrozí až dvojročné, mladistvým ročné väzenie.

Polícia si posvietila na krádeže dreva v dvoch tohtoročných akciách, pri ktorých bolo prekontrolovaných dvadsať kilometrov lesného terénu. „Pri akciách, zistili dva trestné činy a dva priestupky, ktoré sa týkajú krádeže dreva z lesného pôdneho fondu. Trestné činy boli spáchané maloletými osobami, priestupkov sa dopustili dospelí. Z dôvodu neprípustnosti trestného stíhania bude vec voči maloletým osobám odložená, v prípade dospelých osôb bude ďalej skúmaná ich zodpovednosť v zmysle Zákona o priestupkoch,” povedal košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Pri dokázaní viny im hrozí finančná sankcia, ako však doplnil hovorca, keď bude zistené, že takejto činnosti sa dopustili opakovane v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch a boli za taký čin aj postihnutí, bude voči týmto osobám vyvodená trestnoprávna zodpovednosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM