Miroslav Pomajdík Krimi

Policajná naháňačka v Smižanoch: V aute objavili 46 bandasiek pravdepodobne s liehom

Policajti včera zažili naháňačku ako z akčného filmu, po ktorej prenasledované vozidlo Volkswagen Sharan s poľskou poznávacou značkou skončilo v rigole v obci Smižany. Naháňačka začala už na diaľnici pri Poprade. Pri prehliadke auta policajti zaistili 46 bandasiek pravdepodobne s nelegálnym liehom.

Ilustračný obrázok k článku Policajná naháňačka v Smižanoch: V aute objavili 46 bandasiek pravdepodobne s liehom
Zdroj: Policajný zbor SR

Muž unikal policajnej hliadke cez obec Smižany, v ktorej sa jej snažil striasť rýchlou jazdou. Zamieril si to priamo na sídlisko Západ II., kde na chodníku ohrozoval miestnych obyvateľov. Svoj únik zakončil v rigole pri hlavnej ceste. Vodiča a jeho spolujazdkyňu s ľahšími zraneniami previezli na ošetrenie do nemocnice.

Policajti zaistili 46 dvadsaťpäťli­trových bandasiek, v ktorých malo byť podľa vodiča riedidlo. „Zápach neznámej tekutiny naznačoval, že by sa v bandaskách mohol nachádzať lieh. Prvé skúšobné meranie potvrdilo 91 percent objemovej koncentrácie danej tekutiny,“ informovala Natália Zadubanová z Colného úradu Košice. Obsah bandasiek preverí Colné laboratórium colnej sekcie Finančnej správy SR.

„Pokiaľ by sa preukázalo, že ide o lieh, predbežné výpočty určili jeho hodnotu na 14.749 eur a únik na spotrebnej dani by predstavoval približne 11.000 eur,“ prízvukovala Zadubanová. Vodiča budú vypočúvať na Dopravnom inšpektoráte v Spišskej Novej Vsi a následne ho zaistia colné orgány, aby podal vysvetlenie a urobil všetky úkony potrebné pri daňovom dozore.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM