JAB Rôzne

Pokusy o rekordy, dobrá zábava aj charita: Aha, čo sa chystá v Levoči

Zaujímavé podujatie pripravujú naši susedia. Už o niekoľko dní sa v Levoči pokúsia o rekordy a to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Pokusy o rekordy, dobrá zábava aj charita: Aha, čo sa chystá v Levoči
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Pramienok z Levoče pripravuje už 4. ročník súťažno–zábavného podujatia, ktoré sa bude konať už o pár dní. Jeho súčasťou okrem iného bude aj pokus o zápis do Slovenskej knihy rekordov.

Podujatie pod názvom Zemiaková placka sa sa uskutoční 14. septembra na sídlisku Pri Prameni, so začiatkom o 10:00 hodine.

Ako pre Spišskú 24 prezradila spoluorganizátorka akcie, ide o pokus o zápis do Slovenskej knihy rekordov v najväčšej upečenej zemiakovej placke a najviac upečených zemiakových placiek za určený časový úsek.

„Družstvo „Motorkárov“ sa pokúsi zase prekonať svoj rekord z minulého roka v zhotovení zemiakovo-bryndzových pirohov za daný časový úsek,“ doplnila.

Súčasťou súťažno-zábavného podujatia sú sprievodné atrakcie. Nebudú chýbať detské atrakcie, bazárik či tombola. Sobotný deň spríjemnia aj spevokol DSC Levoča, Erik Vaľko, mažoretky z Krompách či speváci Kamil Bartko a Samuel Lorencik.

Aj tento rok bude mať podujatie charitatívny podtón. „Vyzbierané peniaze počas akcie venujeme zdravotne znevýhodnenej osobe z Levoče,“ povedala spoluorganizátorka už tradičnej akcie.

Ako to vyzeralo minulý rok, keď Levočania varili pirohy si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Boli sme sa na to pozrieť: Na Spiši bol vytvorený nový slovenský rekord!
22
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM