JAB Správy

Pohotovostná lekáreň či služba prvej pomoci? Praktická novinka v Spišskej, ktorú určite oceníte!

Už sa vám stalo, že ste potrebovali ísť do lekárne a tá bola zatvorená? Vďaka novinke Košického samosprávneho kraja budete mať všetky dôležité čísla aj informácie pohromade. Tieto praktické vychytávky sa týkajú aj Spišskej Novej Vsi...

Ilustračný obrázok k článku Pohotovostná lekáreň či služba prvej pomoci? Praktická novinka v Spišskej, ktorú určite oceníte!
Zdroj: TASR

Po realizácii projektov zameraných na skvalitnenie informovanosti pacientov, ako je poradensko-informačné centrum, on-line chat v sekcii zdravotníctva na webovej stránke úradu a poskytovanie informácií nad rámec zákona, sa rozhodol Košický samosprávny kraj skvalitniť služby a informovanosť pacientov priamo v teréne.

„Košický samosprávny kraj distribuoval 1300 kusov infonálepiek, vďaka ktorým si pacienti ľahko vyhľadajú aktuálne slúžiacu pohotovostnú lekáreň, či nájdu kontakt na najbližšiu lekársku službu prvej pomoci,“ píše sa na stránke župy.

„Nálepky budú umiestnené v priestoroch lekární a u poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Umožňujú pacientovi rýchlejšie vyhľadať pomoc v prípade stavov bezprostredne ohrozujúcich život, ale aj menej urgentných životných situácií. Projekt sa navyše vďaka spolupráci s poskytovateľmi lekárenskej starostlivosti podarilo zrealizovať bez finančných nákladov zo strany KSK," informovala Zuzana Jusková, vedúca Odboru sociálnych vecí a zdravotníctva KSK.

Vďaka projektu si pacient môže v teréne prostredníctvom mobilného telefónu a QR kódu na webe KSK zistiť aktuálne slúžiacu pohotovostnú lekáreň, či priamo z nálepky získať kontakt na lekársku službu prvej pomoci v danom okrese. Infonálepky sú pre občanov dostupné aj na webovej stránke KSK a na profile KSK na Facebooku.

Čítajte tiež:

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM