JAB Kultúra

Podujatia aktuálneho víkendu v našom meste a okolí? Prehľad tipov

Prinášame vám viacero našich tipov na lákavé podujatia tohto víkendu, ktoré sa uskutočnia v našom meste a okolí. Preštudujte si ich aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia aktuálneho víkendu v našom meste a okolí? Prehľad tipov
Zdroj: Dnes24.sk

Pankuškové fašiangy

23. februára 2019 od 10:00, Plejsy

Tradičné pankuškové fašiangy nás čakajú v sobotu v lyžiarskom stredisku Plejsy v Krompachoch. Nebudú chýbať vystúpenia domácich aj hosťujúcich folklórnych skupín či ľudová rozprávačka. Návštevníci sa budú môcť tešiť aj na vystúpenie zábavnej skupiny Traky. Súčasťou podujatia bude aj karneval na snehu, stavanie snehových sôch či súťaž o najväčšiu, najkrajšiu a najchutnejšiu pankušku.

Ako si vycvičiť draka 3

23. februára 2019 o 17:00, kino Mier

Mladý Viking Štikút a drak Bezzubka sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva.

Verejné korčuľovanie

23. a 24. februára 2019 od 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v sobotu aj v nedeľu podvečer.

Kamene vo vreckách

23. februára 2019 o 19:00, divadlo Kontra

Keď Hollywood obsadí írsky vidiek, konflikt kultúr je neodvratný a neodvratne zábavný. Jedna z najlepších komédií, ktorá rozosmiala a dojala milióny divákov na celom svete bude mať derniéru v divadle Kontra v sobotu večer. V divadelnej hre Kamene vo vreckách dvaja herci odohrajú 13 postáv!

Ples útulku Šťastný psík

23. februára 2019 o 19:00, KD Matejovce nad Hornádom

Ples s peknou myšlienkou sa bude konať koncom februára v Matejovciach nad Hornádom. Tam budú po prvýkrát plesať všetci milovníci štvornohých kamarátov. Aj tento ples bude mať charitatívny podtón a v cene vstupenky okrem klasickej večere, prípitku, nealka či kávy je nielen dobrá zábava, ale aj pomoc útulkáčom.

Karneval na ľade

24. február 2019 od 12:00, Zimný štadión

Spojenie zábavy so zdravým pohybom, kde nebude chýbať ani súťaž o naj masky sa bude konať v nedeľu popoludní. Najviac sa cenia tie, ktoré si deti vyrobia vlastnoručne, s pomocou rodičov, súrodencov či kamarátov. Budú aj iné súťaže, priniesť si môžete aj hokejky.

Nedeľný kreatívny ateliér: Typografický plagát

24. februára 2019 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Komentovaná prehliadka a tvorivá dielňa k výstave A – Z / Dizajn digitalizovaného písma na Slovensku zameraná na tvorbu písma a číslic. Staňte sa výtvarníkom − dizajnérom a na výkres A3 navrhnite typografický plagát plný hravých farebných písmen, vytvorených prostredníctvom šablón, pečiatok a propisotu. Dokreslíte písmenkami rôzne obrázky, ktoré vás zaujali pri prehliadke galérie.

Ostrým nožom

24. februára 2019 o 19:00, kino Mier

Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Film inšpirovaný vraždou Daniela Tupého z roku 2005.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas týždňa sa zabávali aj najmenší. Fotky zo 14. ročníka detského plesu si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Boli sme pri tom: Najmenší si v Spišskej Novej Vsi užili svoj ples
28
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM