JAB Rôzne

Podarilo sa to: Spišská vytvorila ďalší rekord, tentoraz na dvoch kolesách, FOTO

Spišská sa stala držiteľom ďalšieho slovenského rekordu. Tentokrát išlo o najvyšší počet bicyklujúcich sa na šošovkovitom námestí. Prinášame vám zábery.

Ilustračný obrázok k článku Podarilo sa to: Spišská vytvorila ďalší rekord, tentoraz na dvoch kolesách, FOTO
14
Galéria

V nedeľu dopoludnia zaplnili námestie v Spišskej Novej Vsi cyklisti rôzneho veku. Mesto sa práve 28. mája pokúsilo vytvoriť ďalší slovenský rekord. Po minuloročnom rekorde v pití mlieka sme sa tak stali svedkami rekordu, ktorý vytvorili nadšenci cyklistiky.

Spoločne s primátorom Spišskej Novej Vsi Jánom Volným a za účastí prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku, ktorý prišiel podporiť aj ďalšiu akciu konanú v našom meste, do pedálov po šošovkovitom námestí šliapalo niekoľko stoviek ľudí, čím vytvorili nový slovenský rekord.

Stovky cyklistov zaplnilo novoveské námestie, aby vytvorili rekord
1
Galéria

Na celý rekord dozeral svojím odborným okom komisár a zakladateľ knihy Slovenských rekordov Igor Svitek. „Na rekorde sa zúčastnilo presne 700 účastníkov,“ povedal pri odovzdávaní certifikátu. Aj primátor Spišskej ocenil a poďakoval ochotu všetkých zúčastnených a zároveň vyslovil nádej, že na budúci rok pri okrúhlom výročí prvej písomnej zmienky o meste, spravíme nový rekord.

Rekordu sa zúčastnili všetky vekové kategórie od najmenších – ako spolujazci – až po seniorov. Najstarším účastníkom sa stal 87-ročný pán Vladimír, ktorý za svoju účasť získal od organizátorov monografiu Spišskej Novej Vsi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTOREPORTÁŽ: 700 cyklistov vytvorilo v Spišskej nový slovenský rekord
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM