JAB Rôzne

Podarí sa im to? V susednej Levoči sa pokúsia o takýto zaujímavý rekord!

Pokus o rekord, bohatý sprievodný program a charita na jednom mieste. Sledujte, aký maratón sa chystá v susednej Levoči.

Ilustračný obrázok k článku Podarí sa im to? V susednej Levoči sa pokúsia o takýto zaujímavý rekord!
Zdroj: OZ Pramienok

V roku 2016 to bol megapiroh, ktorý mal 167 cm. Minulý rok Levočania zase varili slivkové gule a tá rekordná mala 38 centimetrov. Tento rok pripravilo občianske združenie Pramienok ďalšiu akciu.

„Tento rok je to prvýkrát, kedy usporiadame 24 hodinový maratón v príprave klasických pirohov. Prvýkrát sa zároveň pokúsime aj o zápis do Guinnessovej knihy rekordov,“ povedala pre náš portál dobrovoľná členka združenia Erika Kráľová.

Pirohový maratón odštartuje 15. septembra o 12:00 v Levoči, na sídlisku Pri Prameni.

Toto zaujímavé podujatie bude podľa slov organizátorov spočívať v tom, že ho bude tvoriť niekoľko družstiev, ktoré sa budú meniť v dvojhodinových intervaloch.

Charitatívny rozmer

„Každé družstvo zložené zo 4 členov pripraví určité množstvo pirohov, ktoré sa budú ponúkať ako občerstvenie na akcii a taktiež sa budú rozdávať sociálne slabším rodinám,“ priblížila Kráľová s tým, že súčasťou pirohového maratónu sú aj sprievodné atrakcie.

„Hlavnou z nich je veľká tombola s charitatívnym zámerom. Výťažok z tomboly poputuje chorému dievčatku zo Spišského Hrhova s onkologickým ochorením,“ doplnila. Okrem toho si prídu na svoje aj najmenší, pre ktorých budú pripravené rôzne súťaže, skákací hrad, balóny cukrovinky či bazárik hračiek.

Aj kultúrny program

V sobotu 15. septembra bude prítomným spríjemňovať atmosféru spevák Samuel Lörinčík, harmonikár – Erik Vaľko, ENIX – hudobná skupina z Letanoviec a hudobná skupina z Levoče Olek Band. V nedeľu na obed sa maratón ukončí a na rad príde vyhlásenie výsledku. Popoludnie však bude pestré a program bude pokračovať až do večera. Tešiť sa môžete na hudobnú skupinu Traky, Ringo Band, tanečné predstavenie Alimah fusion, vystúpenie klauna, tanečnú skupinu Denzz Industry či DJ Wallkyho.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM