Marcel Mojžiš Krimi

Počasie vystrája na cestách: Sanitka skončila v snehovom záveji

Typicky zimné počasie, ktoré v týchto chvíľach panuje na našich cestách, už spôsobilo prvé problémy. Hasiči museli zasahovať pri sanitke, ktorá zapadla v snehovom záveji. Meteorológovia pred nimi varujú náš okres výstrahou, ktorá platí až do večera.

Ilustračný obrázok k článku Počasie vystrája na cestách: Sanitka skončila v snehovom záveji
Foto: Zuzana Jakubičková

Sneh a k tomu poriadne silné vetrisko. Takýto mix bol priveľa pre sanitku, ktorá to mala namierené do osady Jareček. Služobné vozidlo podľa portálu cas.sk v dedine Markušovce v noci zapadlo v snehovom záveji a tak museli do akcie povolať spišskonovoveských hasičov.

Tým sa podarilo napokon sanitku vytiahnuť a jej posádka sa tak mohla vydať na zostávajúci kus cesty za pacientom, ku ktorému ju volali. Meteorológovia Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu pred vyčíňaním počasia varujú náš okres výstrahou prvého stupňa. Miestami u nás očakávajú tvorbu snehových jazykov a závejov, ktorá predstavuje podľa stránky shmu.sk potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

„Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný,ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ zdvíhajú varovný prst odborníci v Slovenskom hydrometeorolo­gickom ústave. Výstraha platí do šiestej hodiny večer.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM