JAB Kultúra

Počas týždňa sa máme v Spišskej na čo tešiť: Takéto parádne podujatia nás čakajú!

Odštartoval ďalší decembrový týždeň a máme sa počas neho v Spišskej na čo tešiť. Vybrali sme pre vás tipy na lákavé podujatia, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Počas týždňa sa máme v Spišskej na čo tešiť: Takéto parádne podujatia nás čakajú!
Zdroj: Dnes24.sk

Čaro Vianoc

11. decembra 2017 o 17:30, koncertná sieň Reduty

Pravidelné predvianočné stretnutie rodín je pripravené v koncertnej sieni Reduty hneď na začiatku pracovného týždňa. Tešiť sa môžete na piesne, obrady a výstavky spojené s vianočnými sviatkami.

Poručík z Inishmore

12. decembra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Jedného dňa na ostrove Inishmore tragicky zahynie… kocúr. Táto na prvý pohľad banalita, spustí reťaz neuveriteľných a nečakaných udalostí. V utorok večer môžete v Divadle Kontra zažiť zábavu, akú ste dlho nevideli.

Adventné podujatia

13. decembra 2017

Na Luciu si môžete v našom meste vychutnať hneď niekoľko podujatí. Popoludní o 15:30 a 16:30 je pripravený adventný večerný výstup do kostolnej veže vo svetle sviečok. O 17:00 vás rozveselí pred Provinčným domom divadelná scénka Gazdiné a čarodejnice v podaní Divadla teatrálnej skratky. O 18:00 hod. zase spolu s celým Slovenskom zaspieva zbor Chorus Iglovia tri známe koledy.

Jánošík alebo pravda je len jedna

14. decembra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Mýtus. Legenda. Symbol cti, odvahy a statočnosti, stelesnenie odporu. Ikona nášho folklóru. Bohatým bral, chudobným dával… Toto všetko o Jánošíkovi vieme. Aký bol ale naozaj? Bol to skutočne hrdina, či len obyčajný zbojník? Na všetky tieto otázky vám dá odpoveď inscenácia Jánošík alebo Pravda je len jedna, ktorú si pre vás pripravili herci Spišského divadla.

To je ohromné miláčik…

14. decembra 2017 o 19.00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Zabaviť sa môžete počas pracovného týždňa aj v podkroví Domu Matice slovenskej, kde Divadlo na opätkoch pripravilo komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“.

Vianoce s folklórom

15. decembra 2017 o 18:00, Dom kultúry Mier

K Vianociam patrí aj folklórne vystúpenie domácich a okolitých folklórnych súborov. Na tradičnom podujatí vystúpia FS Krompašan z Krompách, FS Čačinare a FS Čačina zo Spišskej Novej Vsi, FS Levočan a DFS Venček pri ZŠ Francisciho 11 z Levoče.

Dámsky krajčír

15. decembra 2017 o 19:00 , Spišské divadlo

Francúzsku situačnú komédiu plnú komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich uvedie v piatok večer Spišské divadlo. Divadelná hra Dámsky krajčír je o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Vianočná párty

16.decembra 2017 o 15:00, Materské centrum

V sobotu sa môžu zabaviť aj tí najmenší na vianočnej párty v Materskom centre Dietka. Pripravené budú rôzne súťaže, zdobenie medovníkov a spoločne si vyzdobia aj vianočný stromček. Po dobre vykonanej práci sa môžu zabaviť na detskej diskotéke. Nebude chýbať ani malé občerstvenie či detský vianočný punč.

Tichá noc 2017

16.decembra 2017 o 16:00, koncertná sieň Reduty

Miešaný spevácky zbor Chorus Iglovia pripravil pre svojich priaznivcov a milovníkov zborového spevu vianočné koncerty zo začiatkom o 16:00 a 19:00 v koncertnej sieni Reduty. Na koncertoch vystúpi aj hosť, ktorým je miešaný spevácky zbor z estónskeho Tallinu TALLINNA KAMMERKOOR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM