Správy

Počas Levočskej púte mali prácu aj záchranári: Zásahy pri kolapsoch i infarktoch

Počas púte na Mariánsku horu, ktorá sa konala cez víkend v Levoči, ošetrili záchranári niekoľko desiatok pútnikov. Traja z nich boli vo vážnom stave.

Ilustračný obrázok k článku Počas Levočskej púte mali prácu aj záchranári: Zásahy pri kolapsoch i infarktoch
Zdroj: TASR

Počas levočskej púte na Mariánskej hore mali prácu aj záchranári. Ošetrených bolo počas dvoch dní 65 pútnikov. „K najčastejším diagnózam patrili poranenia dolných končatín, výrony členka, bolesti brucha, uštipnutia hmyzom a vysoký tlak u chronických pacientov, ktorí si na púť nevzali potrebné lieky," informovala hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková–Krčová.

Čítajte tiež: Levočská púť vyvrcholila slávnostnou svätou omšou: Nenechalo si ju ujsť 100 000 veriacich

Ako ďalej uviedla, záchranári ošetrovali aj kolapsy z dehydratácie, keď veriaci zanedbali pitný režim. „Do nemocnice bolo prevezených osem pacientov. Traja z nich boli vo vážnom stave. Dvaja utrpeli infarkt myokardu, a tretí pacient mal ťažkú alergickú reakciu, uštipla ho osa do krku," uviedla hovorkyňa.

Falck Záchranná, a.s., robila zdravotnú asistenciu na Mariánskej hore počas púte aj minulý rok. Záchranári vtedy ošetrili 106 ľudí, najmä pre úrazy nôh a alergické reakcie. Transport do nemocnice potrebovalo sedem pacientov.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM